Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki na sposób tajski"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424686
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10601
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336903
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4687
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424686
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10601
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336903
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4687
Składniki
Pędy bambusa i chili osączyć z zalewy. Papryczkę posiekać. Dymki umyć. Cebulki pokroić w plastry, szczypior posiekać.
Wołowinę umyć, osuszyć, delikatnie rozbić, oprószyć pieprzem, rozłożyć cebulę, połowę chili, bambus, zwinąć, spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy, podsmażyć obrany i posiekany czosnek oraz pozostałą część chili, dołożyć roladki, każdą dokładnie obsmażyć z każdej strony, podlać sosem ostrygowym, sosem rybnym i bulionem, dodać starty na tarce imbir, dusić do miękkości ok. 1,5 godz. na małym ogniu i pod przykryciem.
Przed podaniem sos doprawić pieprzem (z solą trzeba uważać, bo orientalne sosy są dość słone), a roladki posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Zamiast sosów ostrygowego i rybnego możesz dodać po 1 łyżce sosu sojowego i pasty curry, a połowę bulionu zastąpić mlekiem kokosowym.
ok. 110 minut.Źródło: Twoje Imperium