Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki na sposób tajski"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22458
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14673
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4525
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43769
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 575
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 560
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22458
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14673
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4525
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43769
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 575
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 560
Składniki
Pędy bambusa i chili osączyć z zalewy. Papryczkę posiekać. Dymki umyć. Cebulki pokroić w plastry, szczypior posiekać.
Wołowinę umyć, osuszyć, delikatnie rozbić, oprószyć pieprzem, rozłożyć cebulę, połowę chili, bambus, zwinąć, spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy, podsmażyć obrany i posiekany czosnek oraz pozostałą część chili, dołożyć roladki, każdą dokładnie obsmażyć z każdej strony, podlać sosem ostrygowym, sosem rybnym i bulionem, dodać starty na tarce imbir, dusić do miękkości ok. 1,5 godz. na małym ogniu i pod przykryciem.
Przed podaniem sos doprawić pieprzem (z solą trzeba uważać, bo orientalne sosy są dość słone), a roladki posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Zamiast sosów ostrygowego i rybnego możesz dodać po 1 łyżce sosu sojowego i pasty curry, a połowę bulionu zastąpić mlekiem kokosowym.
ok. 110 minut.Źródło: Twoje Imperium