Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z bakłażana w oliwie"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 692
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 539
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3384
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 896
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 692
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 539
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3384
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 896
Składniki
Bakłażany umyj, osusz, pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Ułóż je na natłuszczonej blaszce, skrop oliwą. Piecz do miękkości w temperaturze 200 stopni C. Odstaw do ostudzenia.
W tym czasie przygotuj nadzienie. Orzechy i kolendrę posiekaj. Wymieszaj ze skórką z limonki, chili i pieprzem. Na każdy plaster bakłażana nałóż kawałek fety i mieszankę orzechów.
Zwiń w roladkę i umieść w wyparzonym, suchym słoiku. Zalej oliwą, włóż gałązkę tymianku, zamknij słoik. Trzymaj w lodówce do kilku dni.Źródło: Show