Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z bakłażana w oliwie"
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2505
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2558
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 306
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2505
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2558
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 306
Składniki
Bakłażany umyj, osusz, pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Ułóż je na natłuszczonej blaszce, skrop oliwą. Piecz do miękkości w temperaturze 200 stopni C. Odstaw do ostudzenia.
W tym czasie przygotuj nadzienie. Orzechy i kolendrę posiekaj. Wymieszaj ze skórką z limonki, chili i pieprzem. Na każdy plaster bakłażana nałóż kawałek fety i mieszankę orzechów.
Zwiń w roladkę i umieść w wyparzonym, suchym słoiku. Zalej oliwą, włóż gałązkę tymianku, zamknij słoik. Trzymaj w lodówce do kilku dni.Źródło: Show