Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z bakłażana w oliwie"
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8865
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6286
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9162
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8865
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6286
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9162
Składniki
Bakłażany umyj, osusz, pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Ułóż je na natłuszczonej blaszce, skrop oliwą. Piecz do miękkości w temperaturze 200 stopni C. Odstaw do ostudzenia.
W tym czasie przygotuj nadzienie. Orzechy i kolendrę posiekaj. Wymieszaj ze skórką z limonki, chili i pieprzem. Na każdy plaster bakłażana nałóż kawałek fety i mieszankę orzechów.
Zwiń w roladkę i umieść w wyparzonym, suchym słoiku. Zalej oliwą, włóż gałązkę tymianku, zamknij słoik. Trzymaj w lodówce do kilku dni.Źródło: Show