Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z bakłażana w oliwie"
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 603
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 1563
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 253
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 603
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 1563
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 253
Składniki
Bakłażany umyj, osusz, pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Ułóż je na natłuszczonej blaszce, skrop oliwą. Piecz do miękkości w temperaturze 200 stopni C. Odstaw do ostudzenia.
W tym czasie przygotuj nadzienie. Orzechy i kolendrę posiekaj. Wymieszaj ze skórką z limonki, chili i pieprzem. Na każdy plaster bakłażana nałóż kawałek fety i mieszankę orzechów.
Zwiń w roladkę i umieść w wyparzonym, suchym słoiku. Zalej oliwą, włóż gałązkę tymianku, zamknij słoik. Trzymaj w lodówce do kilku dni.Źródło: Show