Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze cos nowego :) Danie ma w sobie smak slodyczy dzieki rodzynkom a jednoczesnie wyrazisty smak dzieki kombinacji serowej. Jest latwe szybki i bardzo smaczne :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7965
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1303
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7965
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1303
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
Składniki
Pomidory pokroic na male kawalki i przelozyc do garnka z oliwa dodac pokrojony na drobne kawalki czosnek i liscie bazyli. wszystko dusic na malym ogniu aby powstal sos
Baklazany pokroic w cienkie plastry ok 7 plastrow z jednego duzego baklazana. Jajka rozbic w talerzu dodac sol i pieprz wymieszac. baklazany obtaczac w jajku i zmazyc z obu stron.
usmazone plastry baklazanow ulozyc na desce troszke posolic, posypac starkowanym parmezanem wlozyc plaster mozarelli, kilka rodzynek i zwinac w roladke przelozyc do garnka z sosem pomidorowym. Po zwinieciu wszystkich roladek posypac parmezanem i ulozyc kilka listkow bazyli duzic okolo 15-20 min pod przykryciem
SMACZNEGO :)