Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze cos nowego :) Danie ma w sobie smak slodyczy dzieki rodzynkom a jednoczesnie wyrazisty smak dzieki kombinacji serowej. Jest latwe szybki i bardzo smaczne :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 217
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 217
Składniki
Pomidory pokroic na male kawalki i przelozyc do garnka z oliwa dodac pokrojony na drobne kawalki czosnek i liscie bazyli. wszystko dusic na malym ogniu aby powstal sos
Baklazany pokroic w cienkie plastry ok 7 plastrow z jednego duzego baklazana. Jajka rozbic w talerzu dodac sol i pieprz wymieszac. baklazany obtaczac w jajku i zmazyc z obu stron.
usmazone plastry baklazanow ulozyc na desce troszke posolic, posypac starkowanym parmezanem wlozyc plaster mozarelli, kilka rodzynek i zwinac w roladke przelozyc do garnka z sosem pomidorowym. Po zwinieciu wszystkich roladek posypac parmezanem i ulozyc kilka listkow bazyli duzic okolo 15-20 min pod przykryciem
SMACZNEGO :)