Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z dorsza w papilocie"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2371
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18132
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2079
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2371
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18132
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2079
Składniki
Roladki: Filety z dorsza opłucz, osusz. Podziel je na porcje. Oprósz z obu stron solą i pieprzem, odstaw.
Szpinak przebierz, odetnij ogonki, liście umyj i osącz. Na patelni rozgrzej masło i 50 ml oliwy, wrzuć szpinak, smaż ok. 2-3 min: ma zwiotczeć i puścić sok. Zdejmij go z patelni i odciśnij.
Na filetach umieść porcje liści szpinaku, zwiń, zepnij wykałaczkami. Ułóż każdą roladkę na papierze do pieczenia, skrop resztą oliwy. Zwiń papiloty. Piecz 10-15 min w 200°C (czas zależy od grubości filetów).
Kaszę ugotuj na sypko. Burak pokrój w kostkę. Cukinię pokrój w półplasterki, podsmaż na oliwie 3-4 min. Jarmuż umyj, osusz, porwij na kawałeczki. Burak wymieszaj z kaszą, potem z resztą składników. Kaszą obłóż roladki.
czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 3,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie