Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest bardzo szybkie zawiera niewiele kalorii,jest bardzo sycące a brokuły normuja nam poziom cukru we krwi oraz zawierają dużo błonnika,zatem nie mamy apetytu na deser ;D
pierś z kurczaka-1 połówka
przyprawy
musztarda miodowa
dobrej jakości paróweczki odtłuszczone-najlepiej dla dzieci
ogórek konserwowy
papryka
cebulka
mąka kukurydziana
bulionetka
jogurt naturalny
pieprz
pieczarki-kilka sztuk
bukiet warzyw do gotowania na parze
Pierś z kurczaka rozbijamy na bardzo cienki kotlet (ja robię to przez woreczek foliowy),przyprawiamy do smaku wg uznania (ja uzyłam DELIKATU do mięs) po jednej stronie smarujemy mieso musztardą.Na środek kotleta układamy paróweczkę,ogórek,paprykę i cebulkę a następnie zawiajmy jak klasycznego deVolaja.Tak przygotowane zraziki obsmażamy z każdej strony na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.Kiedy zrazy będą złociste podlewamy je wodą z dodatkiem bulionetki ,do tego dorzucamy kilka pieczarek i gotujemy przez kilka minut na wolnym ogniu.Na koniec sosik zaciągamy łyżeczką mąki kukurydzianej z dodatkiej jogurtu naturalnego.Mi z połowy piersi wyszły 4szt zrazików.
Takie zraziki podaję z bukietem warzyw brokułowych al dente ugotowanych na parze i polanych sosikiem.
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 17
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 24
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 17
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 24
Składniki
pierś z kurczaka-1 połówka przyprawy musztarda miodowa dobrej jakości paróweczki odtłuszczone-najlepiej dla dzieci ogórek konserwowy papryka cebulka mąka kukurydziana bulionetka jogurt naturalny pieprz pieczarki-kilka sztuk bukiet warzyw do gotowania na parze
Pierś z kurczaka rozbijamy na bardzo cienki kotlet (ja robię to przez woreczek foliowy),przyprawiamy do smaku wg uznania (ja uzyłam DELIKATU do mięs) po jednej stronie smarujemy mieso musztardą.Na środek kotleta układamy paróweczkę,ogórek,paprykę i cebulkę a następnie zawiajmy jak klasycznego deVolaja.Tak przygotowane zraziki obsmażamy z każdej strony na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.Kiedy zrazy będą złociste podlewamy je wodą z dodatkiem bulionetki ,do tego dorzucamy kilka pieczarek i gotujemy przez kilka minut na wolnym ogniu.Na koniec sosik zaciągamy łyżeczką mąki kukurydzianej z dodatkiej jogurtu naturalnego.Mi z połowy piersi wyszły 4szt zrazików. Takie zraziki podaję z bukietem warzyw brokułowych al dente ugotowanych na parze i polanych sosikiem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Dania główne
Spanakopita, czyli grecka aromatyczna zapiekanka
Dania główne
Burrito
Dania główne
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Krokiety na bogato! Farsz na bazie ziemniaków i twarogu, ale z mnóstwem pyszn...
Odsłon: 7
Spanakopita, czyli grecka aromatyczna zapiekanka
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 24