Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest bardzo szybkie zawiera niewiele kalorii,jest bardzo sycące a brokuły normuja nam poziom cukru we krwi oraz zawierają dużo błonnika,zatem nie mamy apetytu na deser ;D
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1730
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1529
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1489
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1789
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1730
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1529
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1489
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1789
Składniki
pierś z kurczaka-1 połówka przyprawy musztarda miodowa dobrej jakości paróweczki odtłuszczone-najlepiej dla dzieci ogórek konserwowy papryka cebulka mąka kukurydziana bulionetka jogurt naturalny pieprz pieczarki-kilka sztuk bukiet warzyw do gotowania na parze
Pierś z kurczaka rozbijamy na bardzo cienki kotlet (ja robię to przez woreczek foliowy),przyprawiamy do smaku wg uznania (ja uzyłam DELIKATU do mięs) po jednej stronie smarujemy mieso musztardą.Na środek kotleta układamy paróweczkę,ogórek,paprykę i cebulkę a następnie zawiajmy jak klasycznego deVolaja.Tak przygotowane zraziki obsmażamy z każdej strony na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.Kiedy zrazy będą złociste podlewamy je wodą z dodatkiem bulionetki ,do tego dorzucamy kilka pieczarek i gotujemy przez kilka minut na wolnym ogniu.Na koniec sosik zaciągamy łyżeczką mąki kukurydzianej z dodatkiej jogurtu naturalnego.Mi z połowy piersi wyszły 4szt zrazików. Takie zraziki podaję z bukietem warzyw brokułowych al dente ugotowanych na parze i polanych sosikiem.