Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny obiad, szybki w przygotowaniu.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27849
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4416
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27849
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4416
Składniki
Filety kroimy na duże płaty i lekko ubijamy. Obtaczamy w przyprawach.
Pomidory siekamy na drobno dodając troszkę ziół i dwie łyżki śmietany, na folie nakładamy boczek, na to fileta i nasz farsz, zawijamy w rulonik i szczelnie owijamy folią. Robimy tak z każdym filetem. Wkładamy je do mikrofali na 6 min na niską temperaturę, później rozwijamy z folii układamy ruloniki w żaroodpornym naczyniu i wstawiamy na 20 min do piekarnika rozgrzanego do 200st. i gotowe ( ja pod koniec pieczenia polewam sosem berbecue, który dodaje smaku i koloru boczku. Przed podaniem kroimy na połówki, plasterki wedle uznania.