Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 452
Dodano: 07.11.2011
Odsłon: 16382
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Filety kroimy na duże płaty i lekko ubijamy. Obtaczamy w przyprawach.
Pomidory siekamy na drobno dodając troszkę ziół i dwie łyżki śmietany, na folie nakładamy boczek, na to fileta i nasz farsz, zawijamy w rulonik i szczelnie owijamy folią. Robimy tak z każdym filetem. Wkładamy je do mikrofali na 6 min na niską temperaturę, później rozwijamy z folii układamy ruloniki w żaroodpornym naczyniu i wstawiamy na 20 min do piekarnika rozgrzanego do 200st. i gotowe ( ja pod koniec pieczenia polewam sosem berbecue, który dodaje smaku i koloru boczku. Przed podaniem kroimy na połówki, plasterki wedle uznania.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

milla_poz 11 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo interesujący przepis, ale mam pytanie - czy zamiast podgrzewać mięso w mikrofalówce można dłużej zapiekać w piekarniku, albo może wcześniej trochę je usmażyć z obu stron? Bo jeśli w przepisie mowa o folii aluminiowej, to nie ryzykowałabym wkładania jej do mikrofalówki...3 Kto głosował? | Odpowiedz