Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny obiad, szybki w przygotowaniu.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67442
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1842
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67442
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1842
Składniki
Filety kroimy na duże płaty i lekko ubijamy. Obtaczamy w przyprawach.
Pomidory siekamy na drobno dodając troszkę ziół i dwie łyżki śmietany, na folie nakładamy boczek, na to fileta i nasz farsz, zawijamy w rulonik i szczelnie owijamy folią. Robimy tak z każdym filetem. Wkładamy je do mikrofali na 6 min na niską temperaturę, później rozwijamy z folii układamy ruloniki w żaroodpornym naczyniu i wstawiamy na 20 min do piekarnika rozgrzanego do 200st. i gotowe ( ja pod koniec pieczenia polewam sosem berbecue, który dodaje smaku i koloru boczku. Przed podaniem kroimy na połówki, plasterki wedle uznania.