Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z łososia"
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 73
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 223
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 97
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 478
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 73
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 223
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 97
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 478
Składniki
Żelatynę namocz, odstaw do napęcznienia. Opłucz i osusz koperek, natkę oraz szczypiorek. Zioła drobno posiekaj. Limonkę sparz, wyciśnij sok. Umieść go w rondelku, podgrzej. Zdejmij z ognia. Włóż żelatynę. Mieszaj, aż się rozpuści.
30 dag wędzonego łososia posiekaj, zmiksuj na purée. Wymieszaj z limonkową żelatyną. Dodaj kremówkę, zmiksuj. Dopraw masę solą, pieprzem i tabasco. Resztę łososia pokrój w płaty, rozłóż na folii, tworząc prostokąt. Na nim rozsmaruj masę. Posyp ją ziołami i czerwonym pieprzem, zroluj.
Owiń roladę folią, odłóż do lodówki na ok. 3 godziny. Wyjmij, pokrój w plasterki. Rukolę opłucz, polej sosem z oliwy, octu, soli, pieprzu, cukru i musztardy do smaku. Na rukoli rozłóż roladki z łososia.
porcji, czas ok. 45 min; porcja – 250 kcal, cena 3,40 zł.
Produktem cenionym przez wielu kucharzy jest żelatyna w płatkach. Łatwo rozpuszcza się w zimnych i ciepłych płynach, nie pozostawiając grudek. Można jej używać zarówno do słodkich, jak i wytrawnych galaret. 6 listków żelatyny (10 g) wystarcza do przygotowania 500 ml płynu.Źródło: Świat kobiety