Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z szynki w galarecie"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 461
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 979
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 174
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2707
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 461
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 979
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 174
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2707
Składniki
Twaróg i śmietanę 18-proc. podgrzej. Do masy dodaj serek topiony. Podgrzewaj dalej, aż serek się rozpuści. Szczypiorek i rzodkiewki umyj, osusz, posiekaj. Dodaj do gorącej masy. Dołóż pestki dyni i słonecznika. Masę serową przypraw vegetą i pieprzem. Ciepłą, ale nie gorąca masę rozsmaruj na szynce. Zwiń. Roladki wystudź. Potem ułóż je na półmisku.
Żelatynę przygotuj według przepisu. Roladki zalej zimną galaretką. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Przygotuj sos chrzanowy: obie śmietany wymieszaj z chrzanem, ew. przypraw do smaku. Podawaj do roladek.
ok. 4 godzin i 30 minut . 1 porcja ok. 360 kcal.Źródło: Tina