Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z warzywami

Roladki z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18995

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Roladki z warzywami"

Składniki

  • 80 dag filetu z indyka
  • 3 marchewki
  • 1 mały kabaczek albo cukinia
  • 16 plasterków wędzonego boczku
  • 4 łyżki oleju
  • 200 ml bulionu drobiowego (z kostki)
  • 1 cebula
  • 1 mała główka kapusty (ok. 50 dag)
  • 5 łyżek śmietany kremówki
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • suszony tymianek
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewki obierz, opłucz, jedną pokrój w słupki, a resztę w plasterki. Kabaczek (ew. cukinię) umyj, pokrój w słupki. Mięso opłucz, wytrzyj do sucha. Pokrój na 8 cienkich plasterków. Lekko rozbij je i posyp solą oraz pieprzem. Na każdym płacie mięsa połóż po 2 plasterki wędzonego boczku oraz po 2-3 słupki marchewki i kabaczka. Całość zwiń. Zepnij wykałaczkami.

  2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż roladki, zrumień je. Potem podlej bulionem, zmniejsz płomień i duś pod przykryciem ok. 20 minut. W tym czasie oczyść i umyj kapustę, wytnij głąb, liście grubo poszatkuj. Cebulę obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej pozostały olej. Zeszklij na nim cebulę. Dodaj marchewkę i kapustę. Podlej 100 ml wrzątku. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem. Duś razem ok. 10 minut.

  3. Roladki zdejmij z patelni. Śmietanę wymieszaj z mąką. Wlej na patelnię z tłuszczem ze smażenia. Wymieszaj, zagotuj, przypraw. Roladki polej sosem. Podawaj z duszoną kapustą.

  4. ok. 35 minut, 1 porcja 430 kcal

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń