Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z warzywami"
ja do tego dania wykorzystałam różne rodzaje mięsa, ponieważ u mnie w domu ka...
Odsłon: 21580
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1014
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 281
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1014
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 281
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, jedną pokrój w słupki, a resztę w plasterki. Kabaczek (ew. cukinię) umyj, pokrój w słupki. Mięso opłucz, wytrzyj do sucha. Pokrój na 8 cienkich plasterków. Lekko rozbij je i posyp solą oraz pieprzem. Na każdym płacie mięsa połóż po 2 plasterki wędzonego boczku oraz po 2-3 słupki marchewki i kabaczka. Całość zwiń. Zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż roladki, zrumień je. Potem podlej bulionem, zmniejsz płomień i duś pod przykryciem ok. 20 minut. W tym czasie oczyść i umyj kapustę, wytnij głąb, liście grubo poszatkuj. Cebulę obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej pozostały olej. Zeszklij na nim cebulę. Dodaj marchewkę i kapustę. Podlej 100 ml wrzątku. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem. Duś razem ok. 10 minut.
Roladki zdejmij z patelni. Śmietanę wymieszaj z mąką. Wlej na patelnię z tłuszczem ze smażenia. Wymieszaj, zagotuj, przypraw. Roladki polej sosem. Podawaj z duszoną kapustą.
ok. 35 minut, 1 porcja 430 kcalŹródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 54
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 103