Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z warzywami"
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4772
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 3728
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1418
Świąteczne smaki.
Odsłon: 34
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4772
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 3728
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1418
Świąteczne smaki.
Odsłon: 34
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, jedną pokrój w słupki, a resztę w plasterki. Kabaczek (ew. cukinię) umyj, pokrój w słupki. Mięso opłucz, wytrzyj do sucha. Pokrój na 8 cienkich plasterków. Lekko rozbij je i posyp solą oraz pieprzem. Na każdym płacie mięsa połóż po 2 plasterki wędzonego boczku oraz po 2-3 słupki marchewki i kabaczka. Całość zwiń. Zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż roladki, zrumień je. Potem podlej bulionem, zmniejsz płomień i duś pod przykryciem ok. 20 minut. W tym czasie oczyść i umyj kapustę, wytnij głąb, liście grubo poszatkuj. Cebulę obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej pozostały olej. Zeszklij na nim cebulę. Dodaj marchewkę i kapustę. Podlej 100 ml wrzątku. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem. Duś razem ok. 10 minut.
Roladki zdejmij z patelni. Śmietanę wymieszaj z mąką. Wlej na patelnię z tłuszczem ze smażenia. Wymieszaj, zagotuj, przypraw. Roladki polej sosem. Podawaj z duszoną kapustą.
ok. 35 minut, 1 porcja 430 kcalŹródło: Tina