Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rosół z fasolką szparagową, czosnkiem i dynią"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1148
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13186
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1148
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13186
Składniki
Pierś oraz skrzydełka kurczaka umyj i zalej zimną wodą. Zagotuj, odlej wodę i zalej ponownie świeżą (dzięki temu rosół będzie klarowny). Dodaj obrane marchewki, pietruszki, seler por i pokrojoną dynię.
Dodaj jedną cebulę obraną, a drugą w łupinach oraz natkę pietruszki. Przypraw solą, pieprzem, listkiem laurowym, zielem angielskim, papryką ostrą oraz lubczykiem.
Gdy warzywa zmiękną, dodaj fasolkę szparagową pokrojoną z odciętymi końcówkami. Gotuj pod przykryciem około 30 minut. Pod koniec dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podawaj z pokrojoną piersią kurczaka i makaronem.Źródło: Dobry Tydzień