Do góry

Dania główne Przepis na:

Rosół z sandacza

Rosół z sandacza

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12895

Dodano:

Odsłon: 56

Sprawdzony przepis na "Rosół z sandacza"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rosół z sandacza

Przygotowanie

  1. Oczyść rybę, pokrój na dzwonka (głowę i płetwy zachowaj). Oczyść włoszczyznę, obierz cebulę. Włóż do garnka resztki ryby, pokrojoną włoszczyznę, pokrojone cebule, kilka ziaren pieprzu i gotuj 30 minut. Włóż papryczkę chili, dzwonka ryby i gotuj 20 minut. Odstaw na kilka minut, by ostygło.

  2. Przecedź rosół przez sitko, wlej do garnka, włóż pokrojony seler naciowy i gotuj jeszcze kilka minut. Przypraw solą i pieprzem, rozmarynem, czosnkiem.

  3. Obierz dzwonka z ości i skóry, mięso rozłóż do talerzy. Zalej gorącym rosołem, udekoruj listkami selera naciowego. Możesz podawać z natką pietruszki lub szczypior kiem, z dodatkiem grzanek.

  4. Doskonałym dodatkiem do zupy są pulpety rybne. Aby je przygotować, zmiksuj ugotowaną w bulionie, obraną z ości rybę razem z podsmażoną na maśle cebulą. Dodaj trochę bułki tartej, rosołu z ryby, jajko, przyprawy. Łyżeczką do kawy formuj maleńkie pulpety i gotuj w zupie.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń