Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rosół z sandacza"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Oczyść rybę, pokrój na dzwonka (głowę i płetwy zachowaj). Oczyść włoszczyznę, obierz cebulę. Włóż do garnka resztki ryby, pokrojoną włoszczyznę, pokrojone cebule, kilka ziaren pieprzu i gotuj 30 minut. Włóż papryczkę chili, dzwonka ryby i gotuj 20 minut. Odstaw na kilka minut, by ostygło.
Przecedź rosół przez sitko, wlej do garnka, włóż pokrojony seler naciowy i gotuj jeszcze kilka minut. Przypraw solą i pieprzem, rozmarynem, czosnkiem.
Obierz dzwonka z ości i skóry, mięso rozłóż do talerzy. Zalej gorącym rosołem, udekoruj listkami selera naciowego. Możesz podawać z natką pietruszki lub szczypior kiem, z dodatkiem grzanek.
Doskonałym dodatkiem do zupy są pulpety rybne. Aby je przygotować, zmiksuj ugotowaną w bulionie, obraną z ości rybę razem z podsmażoną na maśle cebulą. Dodaj trochę bułki tartej, rosołu z ryby, jajko, przyprawy. Łyżeczką do kawy formuj maleńkie pulpety i gotuj w zupie.Źródło: Dobry Tydzień