Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rosół z sandacza"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 114
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 114
Składniki
Oczyść rybę, pokrój na dzwonka (głowę i płetwy zachowaj). Oczyść włoszczyznę, obierz cebulę. Włóż do garnka resztki ryby, pokrojoną włoszczyznę, pokrojone cebule, kilka ziaren pieprzu i gotuj 30 minut. Włóż papryczkę chili, dzwonka ryby i gotuj 20 minut. Odstaw na kilka minut, by ostygło.
Przecedź rosół przez sitko, wlej do garnka, włóż pokrojony seler naciowy i gotuj jeszcze kilka minut. Przypraw solą i pieprzem, rozmarynem, czosnkiem.
Obierz dzwonka z ości i skóry, mięso rozłóż do talerzy. Zalej gorącym rosołem, udekoruj listkami selera naciowego. Możesz podawać z natką pietruszki lub szczypior kiem, z dodatkiem grzanek.
Doskonałym dodatkiem do zupy są pulpety rybne. Aby je przygotować, zmiksuj ugotowaną w bulionie, obraną z ości rybę razem z podsmażoną na maśle cebulą. Dodaj trochę bułki tartej, rosołu z ryby, jajko, przyprawy. Łyżeczką do kawy formuj maleńkie pulpety i gotuj w zupie.Źródło: Dobry Tydzień