Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rosół z sandacza"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118063
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8395
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2120
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1536
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118063
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8395
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2120
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1536
Składniki
Oczyść rybę, pokrój na dzwonka (głowę i płetwy zachowaj). Oczyść włoszczyznę, obierz cebulę. Włóż do garnka resztki ryby, pokrojoną włoszczyznę, pokrojone cebule, kilka ziaren pieprzu i gotuj 30 minut. Włóż papryczkę chili, dzwonka ryby i gotuj 20 minut. Odstaw na kilka minut, by ostygło.
Przecedź rosół przez sitko, wlej do garnka, włóż pokrojony seler naciowy i gotuj jeszcze kilka minut. Przypraw solą i pieprzem, rozmarynem, czosnkiem.
Obierz dzwonka z ości i skóry, mięso rozłóż do talerzy. Zalej gorącym rosołem, udekoruj listkami selera naciowego. Możesz podawać z natką pietruszki lub szczypior kiem, z dodatkiem grzanek.
Doskonałym dodatkiem do zupy są pulpety rybne. Aby je przygotować, zmiksuj ugotowaną w bulionie, obraną z ości rybę razem z podsmażoną na maśle cebulą. Dodaj trochę bułki tartej, rosołu z ryby, jajko, przyprawy. Łyżeczką do kawy formuj maleńkie pulpety i gotuj w zupie.Źródło: Dobry Tydzień