Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rosół ze śmietaną i grzankami"
Rosół, to takie danie, które zawsze będzie mi się kojarzyć z rodzinnym domem,...
Odsłon: 1633
Aromatyczny, smaczny rosół z kurczaka podany z makaronem.
Odsłon: 810
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22502
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 789
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22502
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 789
Składniki
czas ok. 100 min; porcja – 320 kcal, cena 2,20 zł
Mięso umyj, zalej w garnku 2 litrami wody, doprowadź do wrzenia. Usuń tworzącą się szumowinę. Marchewki, połówkę średniego selera oraz pietruszkę obierz, opłucz. Wrzuć do garnka z mięsem. Dodaj 2 liście laurowe i 4 ziarna ziela angielskiego. Gotuj około 60 minut.
Odcedź wywar. Warzywa wyjmij (wykorzystaj np. do sałatki), obierz mięso z udek. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Wrzuć obraną i poszatkowaną cebulę, posyp ją łyżką mąki, przygotuj jasną zasmażkę. Zalej wywarem. Gotuj 20 minut.
Tosty posyp startym serem, zapiekaj 8 min w 180 st. Pokrój na kawałki. Zupę połącz ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem i gałką. Dodaj rozdrobnione mięso. Gotuj razem ok. 5 minut. Posyp natką. Podawaj z grzankami.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z cukinii
Dania główne
Knedle z truskawkami
Dania główne
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Kotlety z cukinii
Nie masz pomysłu na to, co zrobić z cukinią? Oto jeden z nich! Placki zachwyc...
Odsłon: 100471
Knedle z truskawkami
Powrót do smaku dzieciństwa! Rewelacyjne w smaku knedle z soczystymi truskawk...
Odsłon: 3461