Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rosół ze śmietaną i grzankami"
Co powiesz na pączki czekoladowe z dodatkiem kakao i tłustego twarogu? Oto św...
Odsłon: 821
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1448
Co powiesz na pączki czekoladowe z dodatkiem kakao i tłustego twarogu? Oto św...
Odsłon: 821
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1448
Składniki
czas ok. 100 min; porcja – 320 kcal, cena 2,20 zł
Mięso umyj, zalej w garnku 2 litrami wody, doprowadź do wrzenia. Usuń tworzącą się szumowinę. Marchewki, połówkę średniego selera oraz pietruszkę obierz, opłucz. Wrzuć do garnka z mięsem. Dodaj 2 liście laurowe i 4 ziarna ziela angielskiego. Gotuj około 60 minut.
Odcedź wywar. Warzywa wyjmij (wykorzystaj np. do sałatki), obierz mięso z udek. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Wrzuć obraną i poszatkowaną cebulę, posyp ją łyżką mąki, przygotuj jasną zasmażkę. Zalej wywarem. Gotuj 20 minut.
Tosty posyp startym serem, zapiekaj 8 min w 180 st. Pokrój na kawałki. Zupę połącz ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem i gałką. Dodaj rozdrobnione mięso. Gotuj razem ok. 5 minut. Posyp natką. Podawaj z grzankami.Źródło: Świat kobiety