Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem, że jak do tej pory pogoda nie jest najgorsza, chociaż wieczory nie należą już do najprzyjemniejszych, jednak niedługo zacznie być mega zimno. A przecież jak jest zima, to musi być zimno :P Dlatego na nieprzyjemne temperatury trzeba sobie zafundować coś rozgrzewającego do jedzenia. Propozycja bardzo prostego i smacznego gulaszu, to idealne rozwiązanie na niskie temperatury za oknem. Gulasz przygotowałam na bazie mięsa gulaszowego z indyka, sporej ilości warzyw oraz przypraw m.in papryki chilli, która fajnie nadaje pikanterii, świeży rozmaryn również nadaje potrawie ciekawy smak. Taki gulasz podaję z grzankami z pieczywa żytniego, ale idealnie pasują też takie dodatki jak: ryż, makaron, czy ziemniaki.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 71
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18631
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7122
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30749
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 71
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18631
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7122
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30749
Składniki
Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wszystkie warzywa myjemy, kroimy i dorzucamy do podsmażonego mięsa. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (może być też drobno pokrojony). Całość podsmażamy jeszcze przez ok. 3 min.
Po tym czasie dolewamy 500 ml bulionu (ja używałam domowego wywaru). Dokładamy koncentrat pomidorowy, całość mieszamy tak, by koncentrat rozpuścił się w bulionie i połączył się z warzywami. Dodajemy przyprawy. Mieszamy. Danie dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec dodajemy świeży rozmaryn i podajemy z wybranym przez siebie dodatkiem.