Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 416
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 416
Składniki
Ziemniaki ugotowac w osolonej wodzie, odcedzic i utluc. Dodac twarog i rozdrobnic tluczkiem do ziemniakow na gladka mase. Cebule drobno posiekac i podsmazyc na oleju na zloty kolor. Dodac do masy serowo-ziemniaczanej, doprawic sola i pieprzem. Jezeli masa jest zbyt sucha dodac troche mleka.
Usmazyc nalesniki. Nakladac farsz,zlozyc lub zawinac wedle upodobania i podsmazyc na zloty kolor. Podawac z kwasna smietana.