Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 921
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12753
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 921
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12753
Składniki
Ziemniaki ugotowac w osolonej wodzie, odcedzic i utluc. Dodac twarog i rozdrobnic tluczkiem do ziemniakow na gladka mase. Cebule drobno posiekac i podsmazyc na oleju na zloty kolor. Dodac do masy serowo-ziemniaczanej, doprawic sola i pieprzem. Jezeli masa jest zbyt sucha dodac troche mleka.
Usmazyc nalesniki. Nakladac farsz,zlozyc lub zawinac wedle upodobania i podsmazyc na zloty kolor. Podawac z kwasna smietana.