Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rustykalna tarta ze śliwkami"
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia.
Owoce umyj i osusz. Usuń z nich pestki, pokrój na plasterki.
Rozwałkuj ciasto na grubość 5 mm. W razie potrzeby podsyp mąką. Przełóż ciasto na wyłożoną papierem półkę. Rozmieść owoce na cieście, pozostawiając wolny brzeg szerokości 3-4 cm. Posyp 2 łyżkami cukru. Polej po wierzchu rozpuszczonym masłem (zostaw 1/3 do posmarowania ciasta).
Zagnij wolny brzeg ciasta do środka, z nadmiaru zrób zakładki. Posmaruj wierzch ciasta pozostawionym masłem i posyp resztą cukru.
Wstaw tartę do piekarnika. Piecz 25-30 minut, aż ciasto będzie zrumienione i chrupiące. Wyjmij z piekarnika i odstaw na drucianą półkę na 5 minut. Podawaj z lodami.Źródło: Olivia
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4526
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 41
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 342
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 150
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 35
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4526
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 41
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 342
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 150
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 35
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia.
Owoce umyj i osusz. Usuń z nich pestki, pokrój na plasterki.
Rozwałkuj ciasto na grubość 5 mm. W razie potrzeby podsyp mąką. Przełóż ciasto na wyłożoną papierem półkę. Rozmieść owoce na cieście, pozostawiając wolny brzeg szerokości 3-4 cm. Posyp 2 łyżkami cukru. Polej po wierzchu rozpuszczonym masłem (zostaw 1/3 do posmarowania ciasta).
Zagnij wolny brzeg ciasta do środka, z nadmiaru zrób zakładki. Posmaruj wierzch ciasta pozostawionym masłem i posyp resztą cukru.
Wstaw tartę do piekarnika. Piecz 25-30 minut, aż ciasto będzie zrumienione i chrupiące. Wyjmij z piekarnika i odstaw na drucianą półkę na 5 minut. Podawaj z lodami.Źródło: Olivia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Klopsiki z piekarnika
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 150
Rolady z jajecznicą
Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z...
Odsłon: 224