Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rustykalna tarta ze śliwkami"
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 70
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12273
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 149
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4275
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 70
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12273
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 149
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4275
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia.
Owoce umyj i osusz. Usuń z nich pestki, pokrój na plasterki.
Rozwałkuj ciasto na grubość 5 mm. W razie potrzeby podsyp mąką. Przełóż ciasto na wyłożoną papierem półkę. Rozmieść owoce na cieście, pozostawiając wolny brzeg szerokości 3-4 cm. Posyp 2 łyżkami cukru. Polej po wierzchu rozpuszczonym masłem (zostaw 1/3 do posmarowania ciasta).
Zagnij wolny brzeg ciasta do środka, z nadmiaru zrób zakładki. Posmaruj wierzch ciasta pozostawionym masłem i posyp resztą cukru.
Wstaw tartę do piekarnika. Piecz 25-30 minut, aż ciasto będzie zrumienione i chrupiące. Wyjmij z piekarnika i odstaw na drucianą półkę na 5 minut. Podawaj z lodami.Źródło: Olivia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z mozzarellą i koperkiem
Dania główne
Pierogi z mięsem surowym
Dania główne
Karkówka w warzywach
Dania główne
Kotlety z kaszy jęczmiennej
Kurczak z mozzarellą i koperkiem
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 70
Pierogi z mięsem surowym
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 149