Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, szybkie i tanie danie
Ciasto jogurtowe z kubeczka to najprostsze ciasto które przygotujesz bez użyc...
Odsłon: 522
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad z kurczakiem, a ten od razu mi si...
Odsłon: 135
Podczas jednej ze swoich podróży do doliny Neretwy w Dalmacji, Robert Makłowi...
Odsłon: 1074
Nie ma to jak niedzielny obiad, który nie może obyć się oczywiście bez kawałk...
Odsłon: 221
Ciasto jogurtowe z kubeczka to najprostsze ciasto które przygotujesz bez użyc...
Odsłon: 522
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad z kurczakiem, a ten od razu mi si...
Odsłon: 135
Podczas jednej ze swoich podróży do doliny Neretwy w Dalmacji, Robert Makłowi...
Odsłon: 1074
Nie ma to jak niedzielny obiad, który nie może obyć się oczywiście bez kawałk...
Odsłon: 221
Składniki
WARZYWA: Na rozgrzany na dużej patelni (lub woku) tłuszcz wrzucamy mrożone warzywa. Dolewamy pół szklanki wody (żeby się nie przypaliły), przykrywamy pokrywką i tak dusimy na małym ogniu. Gdy warzywa zmiękną, zwiększamy ogień i dosypujemy 2 łyżki bułki tartej. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią do smaku. RYBA: Obtaczamy rybę w mące, jaju i na końcu w bułce tartej. Tak przygotowaną rybę smażymy na rozgrzanym oleju. Na talerzu formujemy "górkę" z warzyw - na jej szczycie kładziemy rybę. Można podawać z sałatką (pokrojona sałata lodowa + majonez).