Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, szybkie i tanie danie
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 754
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 306
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 59
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 754
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 306
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 59
Składniki
WARZYWA: Na rozgrzany na dużej patelni (lub woku) tłuszcz wrzucamy mrożone warzywa. Dolewamy pół szklanki wody (żeby się nie przypaliły), przykrywamy pokrywką i tak dusimy na małym ogniu. Gdy warzywa zmiękną, zwiększamy ogień i dosypujemy 2 łyżki bułki tartej. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią do smaku. RYBA: Obtaczamy rybę w mące, jaju i na końcu w bułce tartej. Tak przygotowaną rybę smażymy na rozgrzanym oleju. Na talerzu formujemy "górkę" z warzyw - na jej szczycie kładziemy rybę. Można podawać z sałatką (pokrojona sałata lodowa + majonez).