Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, szybkie i tanie danie
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 160
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 160
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Składniki
WARZYWA: Na rozgrzany na dużej patelni (lub woku) tłuszcz wrzucamy mrożone warzywa. Dolewamy pół szklanki wody (żeby się nie przypaliły), przykrywamy pokrywką i tak dusimy na małym ogniu. Gdy warzywa zmiękną, zwiększamy ogień i dosypujemy 2 łyżki bułki tartej. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią do smaku. RYBA: Obtaczamy rybę w mące, jaju i na końcu w bułce tartej. Tak przygotowaną rybę smażymy na rozgrzanym oleju. Na talerzu formujemy "górkę" z warzyw - na jej szczycie kładziemy rybę. Można podawać z sałatką (pokrojona sałata lodowa + majonez).