Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, szybkie i tanie danie
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 65
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 46
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 2096
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 65
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 46
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 2096
Składniki
WARZYWA: Na rozgrzany na dużej patelni (lub woku) tłuszcz wrzucamy mrożone warzywa. Dolewamy pół szklanki wody (żeby się nie przypaliły), przykrywamy pokrywką i tak dusimy na małym ogniu. Gdy warzywa zmiękną, zwiększamy ogień i dosypujemy 2 łyżki bułki tartej. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią do smaku. RYBA: Obtaczamy rybę w mące, jaju i na końcu w bułce tartej. Tak przygotowaną rybę smażymy na rozgrzanym oleju. Na talerzu formujemy "górkę" z warzyw - na jej szczycie kładziemy rybę. Można podawać z sałatką (pokrojona sałata lodowa + majonez).