Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1821
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1582
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1541
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2029
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1821
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1582
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1541
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2029
Składniki
Papryczki chilli płuczemy, oczyszczamy i drobno kroimy. Rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej papryczkę chilli. Dodajemy odsączoną kukurydzę, mieszamy. Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę i dodajemy do chilli i kukurydzy. Cebulę dymkę, płuczemy, obieramy, kroimy w krążki i dodajemy do reszty składników. Mieszamy i smażymy na małym ogniu, aż składniki ze zeszklą. Dodajemy koncentrat pomidorowy i pomidory w puszce. Doprawiamy do smaku, solą, pieprzem, słodką papryką i pieprzem cayenne. Mieszając dusimy jeszcze około 7-10 min.
W między czasie gdy sos się dusi. Zajmujemy się rybą. Dorsza płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w grubą kostkę, solimy, pieprzymy, obtaczamy z każdej strony w mące i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony.
Na talerze kładziemy opłukane i osuszone liście sałaty. Talerz wizualnie dzielimy na 3 części i tak w każdej części kładziemy: chipsy, sos meksykański i dorsza. Koperek oraz szczypiorek drobno siekamy i posypujemy po sosie. Obiad gotowy - SMACZNEGO.