Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryba smażona z orzechami"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 587
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 587
Składniki
Bazylię i ząbki czosnku zmiksuj, wymieszaj z oliwą, solą i pieprzem. Filety z dorsza umyj, oprósz solą, pieprzem i słodką papryką. Orzechy posiekaj.
Filety ułóż na folii aluminiowej, polej pesto z bazylii, posyp orzechami, zawiń, piecz 30 minut w temperaturze 200°C.
Sałatę i szpinak umyj, osusz. Pomarańczę obierz, podziel na cząstki. Z granatu wyjmij pestki. Do słoiczka wlej wszystkie sosu. Zakręć, wymieszaj, energicznie potrząsając.
Na talerzach ułóż sałatę ze szpinakiem i kawałki pomarańczy. Całość posyp pestkami granatu, polej sosem. Na sałatce umieść rybę, podawaj od razu.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień