Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryba smażona z orzechami"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10667
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3317
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10667
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3317
Składniki
Bazylię i ząbki czosnku zmiksuj, wymieszaj z oliwą, solą i pieprzem. Filety z dorsza umyj, oprósz solą, pieprzem i słodką papryką. Orzechy posiekaj.
Filety ułóż na folii aluminiowej, polej pesto z bazylii, posyp orzechami, zawiń, piecz 30 minut w temperaturze 200°C.
Sałatę i szpinak umyj, osusz. Pomarańczę obierz, podziel na cząstki. Z granatu wyjmij pestki. Do słoiczka wlej wszystkie sosu. Zakręć, wymieszaj, energicznie potrząsając.
Na talerzach ułóż sałatę ze szpinakiem i kawałki pomarańczy. Całość posyp pestkami granatu, polej sosem. Na sałatce umieść rybę, podawaj od razu.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień