Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryba smażona z orzechami"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1858
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14591
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19660
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1858
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14591
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19660
Składniki
Bazylię i ząbki czosnku zmiksuj, wymieszaj z oliwą, solą i pieprzem. Filety z dorsza umyj, oprósz solą, pieprzem i słodką papryką. Orzechy posiekaj.
Filety ułóż na folii aluminiowej, polej pesto z bazylii, posyp orzechami, zawiń, piecz 30 minut w temperaturze 200°C.
Sałatę i szpinak umyj, osusz. Pomarańczę obierz, podziel na cząstki. Z granatu wyjmij pestki. Do słoiczka wlej wszystkie sosu. Zakręć, wymieszaj, energicznie potrząsając.
Na talerzach ułóż sałatę ze szpinakiem i kawałki pomarańczy. Całość posyp pestkami granatu, polej sosem. Na sałatce umieść rybę, podawaj od razu.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień