Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba w galarecie z kolorową papryką"
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35638
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1188
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5972
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35638
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1188
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5972
Składniki
Paprykę piecz 30 minut w temp. 200°C. Włóż do garnka, przykryj, ostudź, zdejmij skórkę, pokrój. Rybę spraw, pokrój. Warzywa, przyprawy, głowę, ogon i płetwy ryby zalej 1,5 l wody, gotuj 30 minut. Odcedź.
Żelatynę rozpuść. Do odcedzonego wywaru włóż kawałki ryby, gotuj 15 minut. Wystudź. Dodaj żelatynę. W formie układaj rybę i paprykę, posyp natką, przypraw. Zalej wywarem, odstaw do wystudzenia. Podawaj z sałatą.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień