Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba w porach"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34133
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1333
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113584
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34133
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1333
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113584
Składniki
<strong>Przepis przysłała Anna Mika ze wsi Brzeziny</strong>
• Rybę przypraw solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym, obtocz w mące i usmaż lub upiecz w piekarniku w folii aluminiowej. Pory pokrój w drobne talarki, wrzuć do garnka, dodaj 2 łyżki masła i dolej trochę wody. Przypraw i duś na małym ogniu. Kiedy pory będą już miękkie, dodaj koperek i natkę pietruszki, dolej śmietankę i duś jeszcze chwilę.
Rybę włóż do żaroodpornego naczynia, ułóż na niej pory, posyp startym serem i piecz 15 min. w temp. 180o C.Źródło: Dobry Tydzień