Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w porach

Ryba w porach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 7

Sprawdzony przepis na "Ryba w porach"

Składniki

  • 6 płatów dorsza lub innej białej ryby
  • 3 pory
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanki śmietanki 30-proc
  • 20 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • pieprz cytrynowy
  • pęczek kopru i pęczek pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ryba w porach

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Anna Mika ze wsi Brzeziny

  2. • Rybę przypraw solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym, obtocz w mące i usmaż lub upiecz w piekarniku w folii aluminiowej. Pory pokrój w drobne talarki, wrzuć do garnka, dodaj 2 łyżki masła i dolej trochę wody. Przypraw i duś na małym ogniu. Kiedy pory będą już miękkie, dodaj koperek i natkę pietruszki, dolej śmietankę i duś jeszcze chwilę.

  3. Rybę włóż do żaroodpornego naczynia, ułóż na niej pory, posyp startym serem i piecz 15 min. w temp. 180o C.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń