Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba w sosie curry"
Filety starannie opłucz pod bieżącą wodą, osusz, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem. Wstaw do lodówki. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Łodygi selera umyj, osusz, pokrój w talarki. Do rondla wlej bulion, podgrzej.
2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę; zeszklij ją, mieszając. Dodaj seler naciowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, posyp curry. Mieszając, smaż 2-3 min. Warzywa z patelni przełóż do bulionu, wlej wino, zagotuj. Gdy wywar zacznie wrzeć, włóż kawałki ryby, gotuj na średnim ogniu 10-15 min.
Do śmietanki kremówki dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj, by nie było grudek. Wlej do wywaru z rybą, dodaj posiekany koperek, delikatnie wymieszaj. Całość gotuj jeszcze około 5 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj ze świeżym pieczywem, ziemniakami z wody lub ryżem.
40 minut. Porcja: 250 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Pomysł na szybką rybę. Proste w wykonaniu danie. Smaczna propozycja nie tylko...
Odsłon: 39195
Witam serdecznie i zapraszam na pyszną i zdrową surówkę z młodej kapusty. Po...
Odsłon: 91
Witam serdecznie i zapraszam na pyszną i zdrową surówkę z młodej kapusty. Po...
Odsłon: 91
Składniki
Filety starannie opłucz pod bieżącą wodą, osusz, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem. Wstaw do lodówki. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Łodygi selera umyj, osusz, pokrój w talarki. Do rondla wlej bulion, podgrzej.
2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę; zeszklij ją, mieszając. Dodaj seler naciowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, posyp curry. Mieszając, smaż 2-3 min. Warzywa z patelni przełóż do bulionu, wlej wino, zagotuj. Gdy wywar zacznie wrzeć, włóż kawałki ryby, gotuj na średnim ogniu 10-15 min.
Do śmietanki kremówki dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj, by nie było grudek. Wlej do wywaru z rybą, dodaj posiekany koperek, delikatnie wymieszaj. Całość gotuj jeszcze około 5 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj ze świeżym pieczywem, ziemniakami z wody lub ryżem.
40 minut. Porcja: 250 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Dania główne
Marynowana pierś kurczaka z grilla
Rolady z jajecznicą
Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z...
Odsłon: 89
Młoda kapusta z mięsem
Młoda kapusta z mięsem, pomidorami, pachnąca koperkiem. To danie to smak wios...
Odsłon: 145