Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba z grilla zapiekana w papryce"
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 118
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 78
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 160
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 738
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 118
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 78
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 160
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 738
Składniki
Rybę umyj, osusz delikatnie w ręczniku papierowym. Polej sokiem z cytryny, przypraw słodką papryką, solą i sporą ilością pieprzu cytrynowego, odstaw. Papryki przekrój wzdłuż, wydrąż pestki, umyj. Koperek drobno posiekaj. Skórkę z cytryny pokrój w drobne paski. Przygotuj kawałki folii aluminiowej, wysmaruj olejem.
Paprykę układaj na folii. Do środka włóż koperek, kawałki doprawionej ryby i pokrojoną w cząstki cytrynę. Polej z wierzchu olejem. Folię szczelnie zawiń, ułóż delikatnie na ruszcie i piecz na grillu około 20 lub 30 minut. Podawaj od razu.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień