Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba z grilla zapiekana w papryce"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1179
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13677
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1179
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13677
Składniki
Rybę umyj, osusz delikatnie w ręczniku papierowym. Polej sokiem z cytryny, przypraw słodką papryką, solą i sporą ilością pieprzu cytrynowego, odstaw. Papryki przekrój wzdłuż, wydrąż pestki, umyj. Koperek drobno posiekaj. Skórkę z cytryny pokrój w drobne paski. Przygotuj kawałki folii aluminiowej, wysmaruj olejem.
Paprykę układaj na folii. Do środka włóż koperek, kawałki doprawionej ryby i pokrojoną w cząstki cytrynę. Polej z wierzchu olejem. Folię szczelnie zawiń, ułóż delikatnie na ruszcie i piecz na grillu około 20 lub 30 minut. Podawaj od razu.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień