Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba zapiekana

Ryba zapiekana

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Ryba zapiekana"

Składniki

  • kilogram filetów z dorsza
  • kilogram kiszonej kapusty
  • papryka czerwona
  • pęczek koperku
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • łyżka bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • 20 dag sera żółtego
  • olej
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na łyżce masła zeszklij posiekaną cebulę. Zdejmij ją z patelni, wlej łyżkę oleju i podsmaż najpierw filety z dorsza, potem pokrojoną w kostkę paprykę, a na koniec poszatkowaną kapustę kiszoną.

  2. W nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułóż podsmażone .

  3. Masło roztop, dodaj bułkę tartą i przygotuj zasmażkę. Polej nią zapiekankę, a na wierzchu ułóż pokrojony ser żółty.

  4. Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 20 minut.

  5. Czas: 70 min. 1 porcja = 330 kcal.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń