Do góry

Dania główne Przepis na:

rybka w sosie greckim

rybka w sosie greckim

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3227

Dodano:

Odsłon: 5297

jeden z moich przepisów na rybę po grecku

Składniki

  • filet z ryby, 40 dag
  • cebula, 2 szt
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • sól
  • warzywa(marchew, por , pietruszka ,seler ,czosnek), 40-50 dag
  • olej, 6 łyżek
  • ketchup, 6 łyżek
  • mąka, 2 łyżki
  • cukier
  • sok z cytryny
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
rybka w sosie greckim

Przygotowanie

  1. Filety z ryby ugotować na wywarze z warzyw. Oczyszczone warzywa rozdrobnić, włożyć na rozgrzany olej, dodać soli i smażyć ok. 5 min. Dodać wywar z ryby (1 szklanka) i dusić warzywa do miękkości. Następnie dodać sos zrobiony z wody, mąki, ketchupu, soli, cukru i soku z cytryny. Gotować razem ok. 3 min. Rybę ułożoną w salaterce pokryć jarzynami i posypać zieleniną.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: ryba/ryba

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń