Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rybna zapiekanka"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 227
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1237
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13363
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 227
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1237
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13363
Składniki
50 min • Porcja 140 kcal • Przepis na 2-3 porcje.
Makaron i opłukany brokuł gotuję osobno na półtwardo. Odcedzam i studzę. Tilapię rozmrażam, kroję na kawałki i oprószam przyprawą do ryb. Ser ście ram na tarce o dużych oczkach. Śmietankę mieszam z jajkiem, doprawiam solą i pieprzem. Makaron mieszam z 2 łyżkami sera. Przekładam do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Brokuł dzielę na małe różyczki i wtykam je między makaron. Kawałki ryby układam na wierzchu. Całość zalewam śmietanką, posypuję resztą sera oraz przyprawą z suszonymi pomidorami i czosnkiem. Zapiekankę przykrywam, piekę 30 min w temp. 180oC.
Tylko 1,90 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie