Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, ze palce lizać!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Gotujemy ryż, przygotowując w tym czasie sos.
Podsmażamy na tłuszczu cebulkę pokrojoną w kostkę, następnie pokrojonego w kawałki kurczaka.
Kiedy już się zrumieni, dodajemy startą na dużych oczkach marchew i podduszamy. Dokładamy przecier pomidorowy. Ja dolałam jeszcze trochę wody, dla lepszego efektu.
Gdy marchewka zmięknie, wrzucamy czosnek drobno posiekany i doprawiamy. Podsmażamy jeszcze kilka minut.
Można dorzucić do tego ugotowany ryż i wymieszać, lub po prostu polać sosem.
Smacznego:]