Do góry

Dania główne Przepis na:

ryż z warzywami w śmietanie

ryż z warzywami w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 212

Dodano:

Odsłon: 4848

Dla wielbicieli warzyw, szybkie, aromatyczne danie na obiad lub kolacje:)

Składniki

  • ryż biały, torebka
  • warzywa mrożone (ja użyłam mieszanki chińskiej), pół woreczka
  • cebula, pół
  • śmietanka 12%, 50ml
  • śmietana kwaśna, trzy łyżki
  • ser żółty ( ja użylam parmezanu), według uznania
  • CZOSNEK GRANULOWANY, według uznania
  • sól, pieprz, szczypta
  • Natka pietruszki, 3 galązki
  • koncentrat pomidorowy, łyżka
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
ryż z warzywami w śmietanie

Przygotowanie

  1. ryż gotujemy, około 15 min. Cebulkę podsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni, dodajemy warzywa mrożone, dusimy ok 8 min. Dodajemy przyprawy,pietruszkę, następnie obie śmietany, koncentrat pomidorowy, dusimy ok 5 min. Gotowe danie posypujemy serem, smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wioleta333 31 lipca 2010 lubię takie szybkie dania jak jest upalnie i niechce się kompletnie nic .....

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń