Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryżowe kulki"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2078
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5524
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5541
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2078
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5524
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5541
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, włóż szpinak, przypraw solą i pieprzem. Dodaj przeciśnięty czosnek, smaż 10 minut. Ser feta pokrój w kostkę.
Ryż ugotuj, połącz z masłem, jednym jajkiem i tartym parmezanem, wymieszaj. Łyżkę ryżu układaj na dłoni, spłaszcz, nałóż szpinak i kostkę fety. Formuj kulki, obtaczaj w roztrzepanym jajku i bułce, smaż na głębokim oleju. Podawaj z sałatą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień