Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryżowe kulki"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 994
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 859
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12642
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 994
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 859
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12642
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, włóż szpinak, przypraw solą i pieprzem. Dodaj przeciśnięty czosnek, smaż 10 minut. Ser feta pokrój w kostkę.
Ryż ugotuj, połącz z masłem, jednym jajkiem i tartym parmezanem, wymieszaj. Łyżkę ryżu układaj na dłoni, spłaszcz, nałóż szpinak i kostkę fety. Formuj kulki, obtaczaj w roztrzepanym jajku i bułce, smaż na głębokim oleju. Podawaj z sałatą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień