Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryżowe kulki"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98547
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1941
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5786
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5786
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98547
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1941
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5786
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5786
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, włóż szpinak, przypraw solą i pieprzem. Dodaj przeciśnięty czosnek, smaż 10 minut. Ser feta pokrój w kostkę.
Ryż ugotuj, połącz z masłem, jednym jajkiem i tartym parmezanem, wymieszaj. Łyżkę ryżu układaj na dłoni, spłaszcz, nałóż szpinak i kostkę fety. Formuj kulki, obtaczaj w roztrzepanym jajku i bułce, smaż na głębokim oleju. Podawaj z sałatą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień