Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryżowe kulki"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 39
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 215
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1599
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 39
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 215
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1599
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, włóż szpinak, przypraw solą i pieprzem. Dodaj przeciśnięty czosnek, smaż 10 minut. Ser feta pokrój w kostkę.
Ryż ugotuj, połącz z masłem, jednym jajkiem i tartym parmezanem, wymieszaj. Łyżkę ryżu układaj na dłoni, spłaszcz, nałóż szpinak i kostkę fety. Formuj kulki, obtaczaj w roztrzepanym jajku i bułce, smaż na głębokim oleju. Podawaj z sałatą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień