Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27587
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2827
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4408
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 528
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27587
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2827
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4408
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 528
Składniki
Mięso pokrój w małą kostkę. Oprósz solą i pieprzem. Marchewkę oraz seler umyj, osusz i pokrój w słupki tzw. julienne. Cebule, czosnek oraz umyty i osuszony szczypior drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Gdy będzie już bardzo gorący, wrzuć mięso, mieszając smaż 5-7 min. Przełóż do miski. Na patelnię wlej 1 łyżkę oleju, zeszklij na nim cebulę. Dodaj czosnek, marchewkę oraz seler. Mieszając smaż 3-5 min. Warzywa przełóż do mięsa, dodaj pędy bambusa, kiełki fasoli, szczypior i sos chili, wymieszaj. Dopraw do smaku solą.
Papier pszenny rozmroź. Na środku każdego placka rozłóż farsz, brzegi posmaruj rozmąconym żółtkiem. Nałóż na siebie prawy i lewy bok placka i zwiń w rulonik. Jeśli używasz papieru ryżowego, do głębokiego talerza wlej ciepłą wodę i zanurz w niej na kilka sekund pojedyncze krążki papieru, by zmiękły. Na każdym rozłóż farsz i zwiń.
Odstaw na 10-15 min, by papier nieco obsechł. Smaż na mocno rozgrzanym, głębokim oleju.
40 minut. Sztuka: 120 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie