Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19175
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1629
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232053
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19175
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1629
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232053
Składniki
Mięso pokrój w małą kostkę. Oprósz solą i pieprzem. Marchewkę oraz seler umyj, osusz i pokrój w słupki tzw. julienne. Cebule, czosnek oraz umyty i osuszony szczypior drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Gdy będzie już bardzo gorący, wrzuć mięso, mieszając smaż 5-7 min. Przełóż do miski. Na patelnię wlej 1 łyżkę oleju, zeszklij na nim cebulę. Dodaj czosnek, marchewkę oraz seler. Mieszając smaż 3-5 min. Warzywa przełóż do mięsa, dodaj pędy bambusa, kiełki fasoli, szczypior i sos chili, wymieszaj. Dopraw do smaku solą.
Papier pszenny rozmroź. Na środku każdego placka rozłóż farsz, brzegi posmaruj rozmąconym żółtkiem. Nałóż na siebie prawy i lewy bok placka i zwiń w rulonik. Jeśli używasz papieru ryżowego, do głębokiego talerza wlej ciepłą wodę i zanurz w niej na kilka sekund pojedyncze krążki papieru, by zmiękły. Na każdym rozłóż farsz i zwiń.
Odstaw na 10-15 min, by papier nieco obsechł. Smaż na mocno rozgrzanym, głębokim oleju.
40 minut. Sztuka: 120 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie