Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sajgonki z mięsem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13087
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3603
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4476
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13087
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3603
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4476
Składniki
Czas przygotowania 30 min. Cena porcji ok. 3,60 zł
Makaron ryżowy wrzucam do wrzątku i gotuję 3 minuty. Odcedzam i kroję na mniejsze kawałki. Marchew, cebulę i liście kapusty pekińskiej drobno siekam i razem z makaronem mieszam z mielonym mięsem, jajkiem i sosem sojowym. Całość doprawiam solą oraz pieprzem.
Pojedynczy arkusz papieru ryżowego zanurzam na 2 sekundy w letniej wodzie i kładę na desce.
Gdy papier zmięknie, nakładam na niego łyżkę nadzienia i zawijam w prostokąt.
Sajgonki smażę w rozgrzanym, głębokim oleju, aż dobrze się podrumienią. Podaję z ugotowanym na sypko ryżem i surówką z kapusty pekińskiej.Źródło: Rewia