Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sajgonki z mięsem"
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 71
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 43
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 80
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 26
Podobną zupę jadłam w knajpce na firmowej wigilii.Smakowała rewelacyjnie. Pie...
Odsłon: 12
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 71
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 43
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 80
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 26
Podobną zupę jadłam w knajpce na firmowej wigilii.Smakowała rewelacyjnie. Pie...
Odsłon: 12
Składniki
Czas przygotowania 30 min. Cena porcji ok. 3,60 zł
Makaron ryżowy wrzucam do wrzątku i gotuję 3 minuty. Odcedzam i kroję na mniejsze kawałki. Marchew, cebulę i liście kapusty pekińskiej drobno siekam i razem z makaronem mieszam z mielonym mięsem, jajkiem i sosem sojowym. Całość doprawiam solą oraz pieprzem.
Pojedynczy arkusz papieru ryżowego zanurzam na 2 sekundy w letniej wodzie i kładę na desce.
Gdy papier zmięknie, nakładam na niego łyżkę nadzienia i zawijam w prostokąt.
Sajgonki smażę w rozgrzanym, głębokim oleju, aż dobrze się podrumienią. Podaję z ugotowanym na sypko ryżem i surówką z kapusty pekińskiej.Źródło: Rewia