Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sajgonki z mięsem"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Składniki
Czas przygotowania 30 min. Cena porcji ok. 3,60 zł
Makaron ryżowy wrzucam do wrzątku i gotuję 3 minuty. Odcedzam i kroję na mniejsze kawałki. Marchew, cebulę i liście kapusty pekińskiej drobno siekam i razem z makaronem mieszam z mielonym mięsem, jajkiem i sosem sojowym. Całość doprawiam solą oraz pieprzem.
Pojedynczy arkusz papieru ryżowego zanurzam na 2 sekundy w letniej wodzie i kładę na desce.
Gdy papier zmięknie, nakładam na niego łyżkę nadzienia i zawijam w prostokąt.
Sajgonki smażę w rozgrzanym, głębokim oleju, aż dobrze się podrumienią. Podaję z ugotowanym na sypko ryżem i surówką z kapusty pekińskiej.Źródło: Rewia