Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sajgonki z mięsem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1522
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1278
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1364
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1154
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1522
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1278
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1364
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1154
Składniki
Czas przygotowania 30 min. Cena porcji ok. 3,60 zł
Makaron ryżowy wrzucam do wrzątku i gotuję 3 minuty. Odcedzam i kroję na mniejsze kawałki. Marchew, cebulę i liście kapusty pekińskiej drobno siekam i razem z makaronem mieszam z mielonym mięsem, jajkiem i sosem sojowym. Całość doprawiam solą oraz pieprzem.
Pojedynczy arkusz papieru ryżowego zanurzam na 2 sekundy w letniej wodzie i kładę na desce.
Gdy papier zmięknie, nakładam na niego łyżkę nadzienia i zawijam w prostokąt.
Sajgonki smażę w rozgrzanym, głębokim oleju, aż dobrze się podrumienią. Podaję z ugotowanym na sypko ryżem i surówką z kapusty pekińskiej.Źródło: Rewia