Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sajgonki z mięsem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 974
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 974
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Składniki
Czas przygotowania 30 min. Cena porcji ok. 3,60 zł
Makaron ryżowy wrzucam do wrzątku i gotuję 3 minuty. Odcedzam i kroję na mniejsze kawałki. Marchew, cebulę i liście kapusty pekińskiej drobno siekam i razem z makaronem mieszam z mielonym mięsem, jajkiem i sosem sojowym. Całość doprawiam solą oraz pieprzem.
Pojedynczy arkusz papieru ryżowego zanurzam na 2 sekundy w letniej wodzie i kładę na desce.
Gdy papier zmięknie, nakładam na niego łyżkę nadzienia i zawijam w prostokąt.
Sajgonki smażę w rozgrzanym, głębokim oleju, aż dobrze się podrumienią. Podaję z ugotowanym na sypko ryżem i surówką z kapusty pekińskiej.Źródło: Rewia