Do góry

Dania główne Przepis na:

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 24

Dodano:

Odsłon: 1883

Tuńczyk i warzywa- dla lubiących lekkie dania

Składniki

  • sałata, główka
  • tunczyk w sosie własnym, 2 puszki
  • pomidor, 2
  • ugotowane ziemniaki, 2
  • jajka na twardo, 3
  • Ugotowana fasolka szparagowa, garść
  • czarne oliwki, garść
  • kapary, niewielka garść
  • anchois, 1 puszka
  • oliwa z oliwek, 3-4 łyżki
  • ocet balsamiczny, 2 łyżki
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka nicejska

Przygotowanie

  1. Sałatę porwać na kawałki, pomidora i ziemniaki pokroić w większa kostkę. Jajka pokroić na ćwiartki. Wymieszać warzywa z tuńczykiem, kaparami i anchois. Polać oliwa z oliwek, octem, doprawić sola i pieprzem. Radziła bym ostrożnie z sola, bo kapary i anchovies same w sobie są bardzo słone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń