Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ilości składników nie podaję, robiłam na oko ;) http://vanillateaspoon.blox.pl/html
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1607
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 506
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 363
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 62
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1607
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 506
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 363
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 62
Składniki
Makaron gotujemy al dente.
Bób wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy do miękkości (jakieś 20 – 30 min.). Następnie odcedzamy i gdy ostygnie – obieramy z łupinek.
Boczek kroimy w cienkie paseczki i podsmażamy na suchej patelni.
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy na kawałki. Siekamy szczypiorek /szalotkę.
Ocet / sok z cytryny mieszamy z oliwą z oliwek.
Wszystkie składniki łączymy i doprawiamy do smaku. Polewamy sosem i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na jakieś 30 min.