Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ilości składników nie podaję, robiłam na oko ;) http://vanillateaspoon.blox.pl/html
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13658
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7716
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13658
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7716
Składniki
Makaron gotujemy al dente.
Bób wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy do miękkości (jakieś 20 – 30 min.). Następnie odcedzamy i gdy ostygnie – obieramy z łupinek.
Boczek kroimy w cienkie paseczki i podsmażamy na suchej patelni.
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy na kawałki. Siekamy szczypiorek /szalotkę.
Ocet / sok z cytryny mieszamy z oliwą z oliwek.
Wszystkie składniki łączymy i doprawiamy do smaku. Polewamy sosem i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na jakieś 30 min.