Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ilości składników nie podaję, robiłam na oko ;) http://vanillateaspoon.blox.pl/html
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24393
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 314
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 374
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24393
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 314
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 374
Składniki
Makaron gotujemy al dente.
Bób wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy do miękkości (jakieś 20 – 30 min.). Następnie odcedzamy i gdy ostygnie – obieramy z łupinek.
Boczek kroimy w cienkie paseczki i podsmażamy na suchej patelni.
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy na kawałki. Siekamy szczypiorek /szalotkę.
Ocet / sok z cytryny mieszamy z oliwą z oliwek.
Wszystkie składniki łączymy i doprawiamy do smaku. Polewamy sosem i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na jakieś 30 min.