Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatkowe naleśniki"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7462
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2396
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7462
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2396
Składniki
Jajko sparzyć. Białko ubić na sztywno, żółtko zmiksować z mlekiem, mąką, wodą i szczyptą przypraw, delikatnie wymieszać z pianą, odstawić na 30 minut. Z ciasta smażyć złociste naleśniki na dobrze rozgrzanym oleju. Odłożyć do wystygnięcia.
Warzywa umyć, osuszyć. Dymkę pokroić w półtalarki, rzodkiewki podzielić na ćwiartki, pomidorki przekroić na pół. Warzywa wymieszać z sałatą, skropić olejem, doprawić, odstawić do lodówki na ok. 30 minut, by smaki sałatki się przegryzły.
Każdy naleśnik posmarować serkiem, obsypać nasionami słonecznika (można podprażyć je bez tłuszczu na patelni), rozłożyć sałatkę warzywną, zwinąć w ścisły rulon, pokroić pod skosem na mniejsze kawałki. Podawać na zimno z pozostałą sałatką.Źródło: Twoje Imperium