Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatkowe naleśniki"
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 277
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 916
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49348
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1206
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 277
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 916
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49348
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1206
Składniki
Jajko sparzyć. Białko ubić na sztywno, żółtko zmiksować z mlekiem, mąką, wodą i szczyptą przypraw, delikatnie wymieszać z pianą, odstawić na 30 minut. Z ciasta smażyć złociste naleśniki na dobrze rozgrzanym oleju. Odłożyć do wystygnięcia.
Warzywa umyć, osuszyć. Dymkę pokroić w półtalarki, rzodkiewki podzielić na ćwiartki, pomidorki przekroić na pół. Warzywa wymieszać z sałatą, skropić olejem, doprawić, odstawić do lodówki na ok. 30 minut, by smaki sałatki się przegryzły.
Każdy naleśnik posmarować serkiem, obsypać nasionami słonecznika (można podprażyć je bez tłuszczu na patelni), rozłożyć sałatkę warzywną, zwinąć w ścisły rulon, pokroić pod skosem na mniejsze kawałki. Podawać na zimno z pozostałą sałatką.Źródło: Twoje Imperium