Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414671
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414671
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Składniki
Marynata sól peklowa 2 łyżeczki, sól 2 łyżki,ziele, liść laurowy,woda , zagotować marynatę ostudzić do 5 stopni .Włożyć mięso do marynaty , najlepiej dwa dni w lodówce. Schab przebić w środku grubym nożem,tak aby była dziura do nadziania farszu,w dziurę nawciskać maksymalnie mięsa mielonego dobrze doprawionego solą pieprzem, czosnkiem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 1 godz.. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe z ziemniakami, sosem i surówką. Na zimno pyszny na kanapki.
Jeśli pieczemy w piecu z sondą to 180 stopni a na sondzie 65 stopni wyjdzie wilgotny i nie będzie suchy.