Do góry

Dania główne Przepis na:

schab faszerowany

schab faszerowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 85

Dodano:

Odsłon: 661

schab faszerowany mięsem mielonym

Składniki

  • 2kg. schabu 1/2 kg mięsa mielonego czosnek 3 ząbki Marynata sól peklowa 2 łyżeczki, sól 2 łyżki,ziele, liść laurowy,woda , za
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Marynata
    sól peklowa 2 łyżeczki, sól 2 łyżki,ziele, liść laurowy,woda , zagotować marynatę ostudzić do 5 stopni .Włożyć mięso do marynaty , najlepiej dwa dni w lodówce.
    Schab przebić w środku grubym nożem,tak aby była dziura do nadziania farszu,w dziurę nawciskać maksymalnie mięsa mielonego dobrze doprawionego solą pieprzem, czosnkiem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 1 godz.. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe z ziemniakami, sosem i surówką. Na zimno pyszny na kanapki.

  2. Jeśli pieczemy w piecu z sondą to 180 stopni a na sondzie 65 stopni wyjdzie wilgotny i nie będzie suchy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń