Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1110
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1106
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13095
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1110
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1106
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13095
Składniki
Marynata sól peklowa 2 łyżeczki, sól 2 łyżki,ziele, liść laurowy,woda , zagotować marynatę ostudzić do 5 stopni .Włożyć mięso do marynaty , najlepiej dwa dni w lodówce. Schab przebić w środku grubym nożem,tak aby była dziura do nadziania farszu,w dziurę nawciskać maksymalnie mięsa mielonego dobrze doprawionego solą pieprzem, czosnkiem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 1 godz.. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe z ziemniakami, sosem i surówką. Na zimno pyszny na kanapki.
Jeśli pieczemy w piecu z sondą to 180 stopni a na sondzie 65 stopni wyjdzie wilgotny i nie będzie suchy.