Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wegetarian i nie tylko. Można podac nas obiad lub jako gorącą przekąskę
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15199
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 448
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15199
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 448
Składniki
Seler obrać, pokroić na dość grube plastry lub na połowę i ugotować al dente w rosole. Wystudzić. Ostrożnie wybrać środek miąższu.
Farsz: Miąższ selera rozgnieść lub zetrzeć na tarce. Jajka zetrzeć na tarce. Dodać 1/2 puszki kukurydzy konserwowej. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Do wydrążonych selerów włożyć serek cammembert (na dno), nałozyć farsz.
Piekarnik rozgrzać do 180 st. W naczyniu do zapiekania ułozyć selery i podlać rosołem z gotowania selera. Selery zapiekam ok. 35 minut. |Pod koniec pieczenia ułozyc plasterki żółtego sera i zapiec do momentu rozpuszczenia sie sera.