Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wegetarian i nie tylko. Można podac nas obiad lub jako gorącą przekąskę
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5376
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1724
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5265
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1770
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5376
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1724
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5265
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1770
Składniki
Seler obrać, pokroić na dość grube plastry lub na połowę i ugotować al dente w rosole. Wystudzić. Ostrożnie wybrać środek miąższu.
Farsz: Miąższ selera rozgnieść lub zetrzeć na tarce. Jajka zetrzeć na tarce. Dodać 1/2 puszki kukurydzy konserwowej. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Do wydrążonych selerów włożyć serek cammembert (na dno), nałozyć farsz.
Piekarnik rozgrzać do 180 st. W naczyniu do zapiekania ułozyć selery i podlać rosołem z gotowania selera. Selery zapiekam ok. 35 minut. |Pod koniec pieczenia ułozyc plasterki żółtego sera i zapiec do momentu rozpuszczenia sie sera.