Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wegetarian i nie tylko. Można podac nas obiad lub jako gorącą przekąskę
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 659
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 659
Składniki
Seler obrać, pokroić na dość grube plastry lub na połowę i ugotować al dente w rosole. Wystudzić. Ostrożnie wybrać środek miąższu.
Farsz: Miąższ selera rozgnieść lub zetrzeć na tarce. Jajka zetrzeć na tarce. Dodać 1/2 puszki kukurydzy konserwowej. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Do wydrążonych selerów włożyć serek cammembert (na dno), nałozyć farsz.
Piekarnik rozgrzać do 180 st. W naczyniu do zapiekania ułozyć selery i podlać rosołem z gotowania selera. Selery zapiekam ok. 35 minut. |Pod koniec pieczenia ułozyc plasterki żółtego sera i zapiec do momentu rozpuszczenia sie sera.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki w sosie pomidorowym
Dania główne
Kurczak pieczony w słodkim sosie chili według Ewy Wachowicz
Dania główne
Polonezy schabowe według Ewy Wachowicz
Dania główne
Smażone części z kaczki, ziemniaki i sałatka.
Klopsiki w sosie pomidorowym
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 13
Kurczak pieczony w słodkim sosie chili według Ewy Wachowicz
Potrawa, choć dość nietypowa, na pewno spodoba się wszystkim, którzy dbają o...
Odsłon: 1048