Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowe burgery z pieczenią i rzodkwią"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14128
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16104
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6482
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14128
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16104
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6482
Składniki
Rzodkiew obierz ze skórki, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych otworkach. Posyp szczyptą soli, odstaw na chwilę. Szczypiorek opłucz, osusz i drobno posiekaj. Rzodkiew osącz na sitku z soku, który puściła po posoleniu, wymieszaj ze szczypiorkiem. Sałatę opłucz, osusz na papierowym ręczniku, ew. porwij liście na mniejsze kawałki.
2. Szalotkę obierz, bardzo drobno posiekaj. Ser camembert pokrój na kawałeczki. Dodaj do niego miękkie masło, serek śmietankowy i musztardę, wszystko rozgnieć widelcem. Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim plastry pieczeni (na rumiano z obu stron).
Bułki rozetnij na połówki. Wierzchy ponacinaj nożem na krzyż. Wszystkie części ułóż na ruszcie w piekarniku, zrumień.
Spody bułek posmaruj masą serową. Na tym ułóż plastry pieczeni, liście sałaty i rzodkiew. Przykryj chrupiącymi wierzchami.Źródło: Tina