Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowe burgery z pieczenią i rzodkwią"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2173
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17981
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1994
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2173
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17981
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1994
Składniki
Rzodkiew obierz ze skórki, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych otworkach. Posyp szczyptą soli, odstaw na chwilę. Szczypiorek opłucz, osusz i drobno posiekaj. Rzodkiew osącz na sitku z soku, który puściła po posoleniu, wymieszaj ze szczypiorkiem. Sałatę opłucz, osusz na papierowym ręczniku, ew. porwij liście na mniejsze kawałki.
2. Szalotkę obierz, bardzo drobno posiekaj. Ser camembert pokrój na kawałeczki. Dodaj do niego miękkie masło, serek śmietankowy i musztardę, wszystko rozgnieć widelcem. Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim plastry pieczeni (na rumiano z obu stron).
Bułki rozetnij na połówki. Wierzchy ponacinaj nożem na krzyż. Wszystkie części ułóż na ruszcie w piekarniku, zrumień.
Spody bułek posmaruj masą serową. Na tym ułóż plastry pieczeni, liście sałaty i rzodkiew. Przykryj chrupiącymi wierzchami.Źródło: Tina