Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowe burgery z pieczenią i rzodkwią"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416556
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416556
Składniki
Rzodkiew obierz ze skórki, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych otworkach. Posyp szczyptą soli, odstaw na chwilę. Szczypiorek opłucz, osusz i drobno posiekaj. Rzodkiew osącz na sitku z soku, który puściła po posoleniu, wymieszaj ze szczypiorkiem. Sałatę opłucz, osusz na papierowym ręczniku, ew. porwij liście na mniejsze kawałki.
2. Szalotkę obierz, bardzo drobno posiekaj. Ser camembert pokrój na kawałeczki. Dodaj do niego miękkie masło, serek śmietankowy i musztardę, wszystko rozgnieć widelcem. Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim plastry pieczeni (na rumiano z obu stron).
Bułki rozetnij na połówki. Wierzchy ponacinaj nożem na krzyż. Wszystkie części ułóż na ruszcie w piekarniku, zrumień.
Spody bułek posmaruj masą serową. Na tym ułóż plastry pieczeni, liście sałaty i rzodkiew. Przykryj chrupiącymi wierzchami.Źródło: Tina