Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serowe pierogi w słodkim sosie"
Pełne aromatu pieczarki w sosie z czterech serów
Odsłon: 998
Ryba w 30 minut ? Oczywiście , że jest to możliwe . Uwielbiam gotować ale uwi...
Odsłon: 1104
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 333
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 333
Składniki
Mąkę połącz z łyżką oleju i solą. Zagniataj, dolewając 2/3 szklanki gorącej wody. Uformuj kulę, przykryj ją gorącym talerzem lub miską. Odstaw na około 15 minut.
Twaróg zmiel. Połącz go z żółtkiem, cukrem waniliowym i 4 łyżkami cukru kryształu. Dopraw do smaku cynamonem i skórką z cytryny.
Przygotowane ciasto podziel na 4 części. Trzy części nakryj folią spożywczą (zapobiegnie to wysuszaniu), czwartą rozwałkuj. Szklanką wykrawaj koła. Tak samo postępuj z pozostałym ciastem. Na każdy krążek nałóż łyżeczkę farszu. Formuj pierogi, starannie zlepiając brzegi.
Zagotuj 3 litry wody z łyżką oleju i łyżeczką soli. Wrzucaj pierogi na wrzątek, gotuj około 2 minuty od wypłynięcia. Wyjmij łyżką cedzakową. Kremówkę utrzyj z resztą cukru i 10 dag rozgniecionych owoców. Polej pierożki.
Ciasto na pierogi przyrządza się najczęściej z mąki pszennej i wody. Niektórzy dodają do niego jajko, ale nie jest to konieczne. Ważne natomiast, by woda, której używasz, była gorąca – dzięki temu ciasto pierogowe będzie pulchniejsze i delikatniejsze.
porcje, czas ok. 60 min; porcja – 330 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 68
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1872