Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sezamowe kuleczki"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1292
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1292
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Składniki
Piersi kurczaka opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, a potem pokrój na większe kawałki.
Rozłóż do dwu misek i zalej sosem sojowym. Połowę mięsa posyp przyprawą do grilla, resztę ziołami prowansalskimi. Wstaw mięso na noc do lodówki, aby się dobrze zamarynowało.
Białka umieść w misce, roztrzep. Zamarynowane kawałki kurczaka maczaj w roztrzepanych białkach, a potem obsypuj (nad miseczką) ziarnami sezamu.
Oczyść czerwoną paprykę, przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Paprykowy miąższ pokrój na nieduże kawałki. Dymki opłucz pod bieżącą wodą, osusz, białe i zielone części posiekaj.
Kulki nadziej na patyczki na zmianę z dymką i papryką. Obsmaż na łyżce oleju. Przełóż na blachę, skrop sosem sojowym. Dopiekaj 10 minut.
Czas ok. 45 min; porcja – 280 kcal, cena 3,80 zł, 6 porcji.Źródło: Świat kobiety