Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne danie. Zawsze cieszy się dużym powodzeniem na wszelkich imprezach. Starajcie się używać jak najmniej oleju.
Składniki
Cebulę kroimy na półplasterki i lekko podsmażamy na oleju. Ma być tylko zeszklona. Wykładamy do żaroodpornego naczynia.
Pierś kroimy na małe kawałki i obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. do jajka dodajemy przyprawy według gustu (wystarczy odrobina soli i pieprzu ale jak ktoś lubi na ostro to śmiało). Lekko przesmażamy na patelni i wykładamy na cebulę.
Posypujemy startym serem, smarujemy majonezem i polewamy keczupem. Jeśli posypujemy serem jeszcze gorące mięso musimy szybko posmarować majonezem i keczupem i wstawić do pieczenia, bo jeśli ser zdąży się stopić to utworzy powłokę przez którą majonez nie wymiesza się z potrawą.
Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 60 minut. Ser musi się roztopić a majonez z keczupem spłynąć na dół.
Podajemy na stół w naczyniu w którym piekliśmy.
Smacznego