Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Skrzydełka panierowane w orzeszkach"
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
Składniki
Skrzydełka opłucz, dobrze osusz. Orzeszki ziemne drobno posiekaj, wymieszaj z bułką tartą. Jajka wbij na głęboki talerz, oprósz solą i chili, roztrzep widelcem. Skrzydełka obtocz w mące. Potem panieruj w jajkach z przyprawami oraz bułce tartej z orzechami. Panierkę dobrze dociśnij dłonią.
Skrzydełka ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 35–40 minut, aż ładnie się zrumienią.
W tym czasie strączek chili oczyść z pestek, opłucz i drobno posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Awokado rozetnij, wyjmij pestki i wydrąż. Miąższ rozgnieć widelcem, wymieszaj z czosnkiem oraz chili.
Przypraw do smaku sokiem z limonki oraz solą. Gotowe skrzydełka podawaj z dipem z awokado.
ok. 50 min, 1 porcja zawiera ok. 630 kcal. Ok. 4,70 zł za porcjęŹródło: Tina