Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa tania, smaczna i łatwa.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114924
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7826
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2951
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1255
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1200
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114924
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7826
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2951
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1255
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1200
Składniki
Fasolkę wraz z zalewą przetrzeć przez sito.
Dodać nieco chińskiej przyprawy,sos sojowy i wymieszać.
Najmniejszą,zewnętrzną część skrzydełekodciąć i odrzucić.
Pozostałą część posolić,posmarować masą i odstawić a 2 godziy,po czym opruszyć mąką.
W głębokim garnku rozgrzać olej do maksymalnie wysokiej temperatury.
Kłaść skrzydełka i smażyć około 4 minut ,aż będą rumiane.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać na jednolitąmasę,polać nim skrzydełka ułożone na połmisku i podawać.