Dania główne Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Fasolkę wraz z zalewą przetrzeć przez sito.
Dodać nieco chińskiej przyprawy,sos sojowy i wymieszać.
Najmniejszą,zewnętrzną część skrzydełekodciąć i odrzucić.
Pozostałą część posolić,posmarować masą i odstawić a 2 godziy,po czym opruszyć mąką.
W głębokim garnku rozgrzać olej do maksymalnie wysokiej temperatury.
Kłaść skrzydełka i smażyć około 4 minut ,aż będą rumiane.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać na jednolitąmasę,polać nim skrzydełka ułożone na połmisku i podawać.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

alutka50 19 grudnia 2012Zgłoś do usunięcia
Uwaga na tą przyprawę, jest paskudna w wiekszej ilości/w przpisach jest jej za dużo/0 Kto głosował? | Odpowiedz