Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa tania, smaczna i łatwa.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2400
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3382
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1441
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2168
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2400
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3382
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1441
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2168
Składniki
Fasolkę wraz z zalewą przetrzeć przez sito.
Dodać nieco chińskiej przyprawy,sos sojowy i wymieszać.
Najmniejszą,zewnętrzną część skrzydełekodciąć i odrzucić.
Pozostałą część posolić,posmarować masą i odstawić a 2 godziy,po czym opruszyć mąką.
W głębokim garnku rozgrzać olej do maksymalnie wysokiej temperatury.
Kłaść skrzydełka i smażyć około 4 minut ,aż będą rumiane.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać na jednolitąmasę,polać nim skrzydełka ułożone na połmisku i podawać.