Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa tania, smaczna i łatwa.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1268
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 674
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1377
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1268
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 674
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1377
Składniki
Fasolkę wraz z zalewą przetrzeć przez sito.
Dodać nieco chińskiej przyprawy,sos sojowy i wymieszać.
Najmniejszą,zewnętrzną część skrzydełekodciąć i odrzucić.
Pozostałą część posolić,posmarować masą i odstawić a 2 godziy,po czym opruszyć mąką.
W głębokim garnku rozgrzać olej do maksymalnie wysokiej temperatury.
Kłaść skrzydełka i smażyć około 4 minut ,aż będą rumiane.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać na jednolitąmasę,polać nim skrzydełka ułożone na połmisku i podawać.