Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Skrzydełka z miodem na ostro"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32618
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32618
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Z miodu, sosu sojowego, oliwy, ostrej papryki, soli oraz pieprzu przygotowujemy marynatę. Smarujemy nią umyte, osuszone skrzydełka i wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny.
Zmacerowane skrzydełka przekładamy na blachę i pieczemy ok. 35 minut w 190oC.
W międzyczasie papryki kroimy w plastry. Do rondelka wkładamy odsączoną z zalewy kukurydzę, pomidory i paprykę. Dusimy aż warzywa zmiękną. Następnie wykładamy je na półmisek.
Na warzywa kładziemy upieczone skrzydełka i od razu podajemy.
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 2,70 zł.
Wartość odżywcza porcji 580 kcal Białko 40 g/Tłuszcz 44 g/Węglowodany 46 gŹródło: Rewia