Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Skrzydełka z miodem na ostro"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 517
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3579
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3510
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 517
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3579
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3510
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30552
Składniki
Z miodu, sosu sojowego, oliwy, ostrej papryki, soli oraz pieprzu przygotowujemy marynatę. Smarujemy nią umyte, osuszone skrzydełka i wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny.
Zmacerowane skrzydełka przekładamy na blachę i pieczemy ok. 35 minut w 190oC.
W międzyczasie papryki kroimy w plastry. Do rondelka wkładamy odsączoną z zalewy kukurydzę, pomidory i paprykę. Dusimy aż warzywa zmiękną. Następnie wykładamy je na półmisek.
Na warzywa kładziemy upieczone skrzydełka i od razu podajemy.
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 2,70 zł.
Wartość odżywcza porcji 580 kcal Białko 40 g/Tłuszcz 44 g/Węglowodany 46 gŹródło: Rewia