Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Skrzydełka z miodem na ostro"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116572
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7972
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3005
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1538
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1289
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116572
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7972
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3005
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1538
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1289
Składniki
Z miodu, sosu sojowego, oliwy, ostrej papryki, soli oraz pieprzu przygotowujemy marynatę. Smarujemy nią umyte, osuszone skrzydełka i wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny.
Zmacerowane skrzydełka przekładamy na blachę i pieczemy ok. 35 minut w 190oC.
W międzyczasie papryki kroimy w plastry. Do rondelka wkładamy odsączoną z zalewy kukurydzę, pomidory i paprykę. Dusimy aż warzywa zmiękną. Następnie wykładamy je na półmisek.
Na warzywa kładziemy upieczone skrzydełka i od razu podajemy.
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 2,70 zł.
Wartość odżywcza porcji 580 kcal Białko 40 g/Tłuszcz 44 g/Węglowodany 46 gŹródło: Rewia