Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź po japońsku"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera ugotuj w lekko osolonym wrzątku.
Po przestudzeniu obierz i pokrój warzywa w kostkę. Dodaj do nich również pokrojone jajka, jabłka i ogórki, a także posiekanego pora i odsączony groszek (zostaw łyżkę do dekoracji).
Sałatkę wymieszaj z majonezem i musztardą, dopraw ją do smaku solą i drobno zmielonym pieprzem.
Odstaw do lodówki na godz. Śledzie opłucz i osusz, jeśli są bardzo słone, warto je namoczyć, zmieniając kilka razy wodę.
Na talerzu układaj porcję sałatki, na niej płat śledzia i oprósz grubo zmielonym czarnym pieprzem.
Obok gotowego dania rozsyp kilka groszków. Możesz też udekorować każdą porcję kładąc obok niej kwiat przygotowany z surowej marchewki.
Wystarczy obieraczką do warzyw pokroić marchewkę w cienkie plasterki i zwinąć.
Czas przygotowania: 40 minut 360 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień