Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź po japońsku"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3702
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2024
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5410
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5467
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3702
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2024
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5410
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5467
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera ugotuj w lekko osolonym wrzątku.
Po przestudzeniu obierz i pokrój warzywa w kostkę. Dodaj do nich również pokrojone jajka, jabłka i ogórki, a także posiekanego pora i odsączony groszek (zostaw łyżkę do dekoracji).
Sałatkę wymieszaj z majonezem i musztardą, dopraw ją do smaku solą i drobno zmielonym pieprzem.
Odstaw do lodówki na godz. Śledzie opłucz i osusz, jeśli są bardzo słone, warto je namoczyć, zmieniając kilka razy wodę.
Na talerzu układaj porcję sałatki, na niej płat śledzia i oprósz grubo zmielonym czarnym pieprzem.
Obok gotowego dania rozsyp kilka groszków. Możesz też udekorować każdą porcję kładąc obok niej kwiat przygotowany z surowej marchewki.
Wystarczy obieraczką do warzyw pokroić marchewkę w cienkie plasterki i zwinąć.
Czas przygotowania: 40 minut 360 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień