Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź w occie"
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 338
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 264
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 338
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 264
Składniki
Dokładnie płuczę filety, zalewam je wodą, moczę. W woreczku mieszam mąkę, pieprz, sól. Osuszam śledzie papierowym ręcznikiem, wkładam do torebki, dobrze obtaczam panierką.
Smażę śledzie na maśle na dużym ogniu, ok. 2 min z każdej strony, przekładam na talerz. W garnuszku zagotowuję cukier i ocet, dodaję wodę, goździki, anyż.
Ostudzone śledzie zalewam chłodną marynatą, układam na filetach krążki cebuli, wstawiam do lodówki na noc. Osączone z marynaty kładę na pajdzie razowego chleba.Źródło: Kobieta i życie