Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź w occie"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Dokładnie płuczę filety, zalewam je wodą, moczę. W woreczku mieszam mąkę, pieprz, sól. Osuszam śledzie papierowym ręcznikiem, wkładam do torebki, dobrze obtaczam panierką.
Smażę śledzie na maśle na dużym ogniu, ok. 2 min z każdej strony, przekładam na talerz. W garnuszku zagotowuję cukier i ocet, dodaję wodę, goździki, anyż.
Ostudzone śledzie zalewam chłodną marynatą, układam na filetach krążki cebuli, wstawiam do lodówki na noc. Osączone z marynaty kładę na pajdzie razowego chleba.Źródło: Kobieta i życie