Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź w occie"
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6387
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1992
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6387
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1992
 
         
        Składniki
Dokładnie płuczę filety, zalewam je wodą, moczę. W woreczku mieszam mąkę, pieprz, sól. Osuszam śledzie papierowym ręcznikiem, wkładam do torebki, dobrze obtaczam panierką.
Smażę śledzie na maśle na dużym ogniu, ok. 2 min z każdej strony, przekładam na talerz. W garnuszku zagotowuję cukier i ocet, dodaję wodę, goździki, anyż.
Ostudzone śledzie zalewam chłodną marynatą, układam na filetach krążki cebuli, wstawiam do lodówki na noc. Osączone z marynaty kładę na pajdzie razowego chleba.Źródło: Kobieta i życie