Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź z burakami"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1276
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 730
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1391
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1276
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 730
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1391
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, ostudź i pokrój w kostkę razem z jabłkiem oraz ogórkami.
Z płatów śledziowych usuń skórę i potnij je w paski. Dodaj majonez, śmietanę i przyprawy. Całość wymieszaj w salaterce z warzywami i jabłkiem. Przykryj folią spożywczą i włóż na kilka godzin do lodówki.
Cebulę pokrój w kostkę i sparz wrzątkiem.
Ugotowane buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj cebulę i dopraw. Na półmisku ułóż kolejno warstwy buraczków i sałatki. Udekoruj.
60 min ? Trudność: średni ? Kalorie: 260
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV