Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledź z burakami

Śledź z burakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5017

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Śledź z burakami"

Składniki

  • 2 płaty śledziowe marynowane
  • pół jabłka
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 ziemniaki
  • pół puszki groszku konserwowego
  • 2 buraczki
  • pół cebuli
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • cukier
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Śledź z burakami

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, ostudź i pokrój w kostkę razem z jabłkiem oraz ogórkami.

  2. Z płatów śledziowych usuń skórę i potnij je w paski. Dodaj majonez, śmietanę i przyprawy. Całość wymieszaj w salaterce z warzywami i jabłkiem. Przykryj folią spożywczą i włóż na kilka godzin do lodówki.

  3. Cebulę pokrój w kostkę i sparz wrzątkiem.

  4. Ugotowane buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj cebulę i dopraw. Na półmisku ułóż kolejno warstwy buraczków i sałatki. Udekoruj.

  5. 60 min ? Trudność: średni ? Kalorie: 260

  6. Alina Waliczek z Dzimierza

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń