Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź z burakami"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, ostudź i pokrój w kostkę razem z jabłkiem oraz ogórkami.
Z płatów śledziowych usuń skórę i potnij je w paski. Dodaj majonez, śmietanę i przyprawy. Całość wymieszaj w salaterce z warzywami i jabłkiem. Przykryj folią spożywczą i włóż na kilka godzin do lodówki.
Cebulę pokrój w kostkę i sparz wrzątkiem.
Ugotowane buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj cebulę i dopraw. Na półmisku ułóż kolejno warstwy buraczków i sałatki. Udekoruj.
60 min ? Trudność: średni ? Kalorie: 260
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV