Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledziki gotowane

Śledziki gotowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 1500

Na każdą okazję.

Składniki

  • płaty śledzia zielonego, 1kg
  • woda, 1szkl.
  • olej, 0.5szkl
  • ocet, 0,5szkl
  • cebule, 4szt
  • ketchup, 2łyżki
  • koncentrat pomidorowy, 2łyżki
  • cukier, 3łyżki
  • sól, 1łyżka
  • liście laurowe, 2-3
  • ziele angielskie, 6kulek
  • słoiki po dżemie, 8szt
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Śledziki gotowane

Przygotowanie

  1. Śledzie opłukać, pokroić w paski ok 1,5 do 2 cm, odstawić. Cebule pokroić włożyć do garnka dołożyć resztę składników(oprócz śledzi). Gotować do zeszklenia cebuli(ok 15min), następnie dorzucić śledzie i gotować jeszcze pięć minut.

  2. Gorące wkładać do suchych słoików odwracać do góry dnem. Po wystudzeniu przechowywać w lodówce. Można jeść zaraz po wystygnięciu. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń