Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodko-ostra pizza z kurczakiem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13298
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2614
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3766
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4784
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13298
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2614
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3766
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4784
Składniki
Bochenek rozetnij na 2 spody. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Filet pokrój w plasterki, a ananas na kawałeczki. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z keczupem. Domieszaj do niego zalewę z ananasów. Sos przypraw sosem sojowym, solą, pieprzem i chili w proszku.
Spody posmaruj przygotowanym sosem. Obłóż plasterkami kurczaka oraz kawałeczkami ananasa. Posyp kiełkami sojowymi. Twarożek utrzyj ze śmietaną. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Posmaruj nim wierzchy obu pizz. Wstaw do piekarnika rozgrzanego od temp. 220 st. Piecz przez 15-20 minut.
Przed podaniem posyp listkami kolendry. Wierzchy pizz lekko oprósz curry.Źródło: Tina