Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodko-ostra pizza z kurczakiem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3236
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 184
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 96
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3236
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 184
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 96
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Bochenek rozetnij na 2 spody. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Filet pokrój w plasterki, a ananas na kawałeczki. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z keczupem. Domieszaj do niego zalewę z ananasów. Sos przypraw sosem sojowym, solą, pieprzem i chili w proszku.
Spody posmaruj przygotowanym sosem. Obłóż plasterkami kurczaka oraz kawałeczkami ananasa. Posyp kiełkami sojowymi. Twarożek utrzyj ze śmietaną. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Posmaruj nim wierzchy obu pizz. Wstaw do piekarnika rozgrzanego od temp. 220 st. Piecz przez 15-20 minut.
Przed podaniem posyp listkami kolendry. Wierzchy pizz lekko oprósz curry.Źródło: Tina