Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodko-ostra pizza z kurczakiem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1715
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1504
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1481
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1742
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1715
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1504
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1481
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1742
Składniki
Bochenek rozetnij na 2 spody. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Filet pokrój w plasterki, a ananas na kawałeczki. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z keczupem. Domieszaj do niego zalewę z ananasów. Sos przypraw sosem sojowym, solą, pieprzem i chili w proszku.
Spody posmaruj przygotowanym sosem. Obłóż plasterkami kurczaka oraz kawałeczkami ananasa. Posyp kiełkami sojowymi. Twarożek utrzyj ze śmietaną. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Posmaruj nim wierzchy obu pizz. Wstaw do piekarnika rozgrzanego od temp. 220 st. Piecz przez 15-20 minut.
Przed podaniem posyp listkami kolendry. Wierzchy pizz lekko oprósz curry.Źródło: Tina