Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodko-ostra pizza z kurczakiem"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8422
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2936
Polecam.
Odsłon: 1664
Polecam.
Odsłon: 487
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8422
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2936
Polecam.
Odsłon: 1664
Polecam.
Odsłon: 487
Składniki
Bochenek rozetnij na 2 spody. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Filet pokrój w plasterki, a ananas na kawałeczki. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z keczupem. Domieszaj do niego zalewę z ananasów. Sos przypraw sosem sojowym, solą, pieprzem i chili w proszku.
Spody posmaruj przygotowanym sosem. Obłóż plasterkami kurczaka oraz kawałeczkami ananasa. Posyp kiełkami sojowymi. Twarożek utrzyj ze śmietaną. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Posmaruj nim wierzchy obu pizz. Wstaw do piekarnika rozgrzanego od temp. 220 st. Piecz przez 15-20 minut.
Przed podaniem posyp listkami kolendry. Wierzchy pizz lekko oprósz curry.Źródło: Tina