Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodko-ostra pizza z kurczakiem"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10279
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2907
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2009
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 767
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10279
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2907
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2009
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 767
Składniki
Bochenek rozetnij na 2 spody. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Filet pokrój w plasterki, a ananas na kawałeczki. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z keczupem. Domieszaj do niego zalewę z ananasów. Sos przypraw sosem sojowym, solą, pieprzem i chili w proszku.
Spody posmaruj przygotowanym sosem. Obłóż plasterkami kurczaka oraz kawałeczkami ananasa. Posyp kiełkami sojowymi. Twarożek utrzyj ze śmietaną. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Posmaruj nim wierzchy obu pizz. Wstaw do piekarnika rozgrzanego od temp. 220 st. Piecz przez 15-20 minut.
Przed podaniem posyp listkami kolendry. Wierzchy pizz lekko oprósz curry.Źródło: Tina