Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie danie. Slodko-ostre skrzydeleczka.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2041
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 71
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 174
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 163
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2041
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 71
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 174
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 163
Składniki
Obieramy ziemniaki i gotujemy z lyzeczka soli.Po ugotowaniu odsedzamy i gnieciemy dodajac 1 lyzke masla.
Nastepnie dokladnie myjemy skrzydelka i gotujemy je w wodzie,na malym ogniu przez okolo 20 minut dodajac 1 lyzeczke soli.
Po ugotowaniu wyciagamy je z wody na talerz i posypujemy przyprawami:papryka slodka,ziarenkami smaku,pieprzem cayenne.
Na rozgrzany olej na patelni ukladamy skrzydelka i podczas smarzenia polewamy je 2 lyzkami miodu i dodajemy do nich 2 zabki czosnku pokrojone w grubsze paski.
Skrzydelka podsmarzamy na malym ogniu z obu stron,az sie ladnie zarumienia-gdy tak juz sie stanie to wykladamy je razem z ziemniakami do polmiska.
Na koniec polewamy patelnie 5 lyzkami wody i czekamy az woda troszke odparuje-w celu uzyskania sosu do ziemniakow.
Polewamy ziemniaczki sosikiem z patelni i gotowe...
Calosc mozna posypac koperkiem lub natka pietruszki.