Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodko-pikantne żeberka"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424808
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10647
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424808
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10647
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4747
Składniki
Żeberka opłucz starannie. Jeśli chcesz, możesz je podzielić na porcje. Papryczki chili umyj, oczyść z pestek i drobno posiekaj.
Do garnka wlej 1,5 litra zimnej wody, dodaj łyżeczkę soli, sporą szczyptę pieprzu, cukier, ocet winny, posiekane papryczki i otarte liście tymianku. W przygotowanej zalewie umieść żeberka i gotuj je przez 60-70 minut, aż zmiękną (mięso będzie lekko odchodzić od kości). Ugotowane żeberka wyjmij i schłodź.
Z keczupu, musztardy, 5 łyżek oleju, szczypty słodkiej mielonej papryki oraz soli i pieprzu do smaku przygotuj glazurę. Obgotowane żeberka obtaczaj w glazurze, ułóż na ruszcie, grilluj około 15 minut.
czas ok. 120 min; porcja – 510 kcal, cena 3,20 złŹródło: Świat kobiety