Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodko-pikantny gulasz wołowy z dynią"
Smaczne i łatwe danie lecz dlugo trzeba na nie czekac.
Odsłon: 11078
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1358
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1011
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 558
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1358
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1011
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 558
Składniki
Wołowinę myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i kroimy w średnią kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i, mieszając, podsmażamy mięso. Dodajemy koncentrat pomidorowy, bulion i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem, aż wołowina będzie miękka.
Z dyni usuwamy pestki, kroimy ją na ćwiartki, a potem w paski. Morele kroimy na połówki, a por w krążki. Papryczkę chili siekamy łącznie z pestkami.
20 minut przed końcem gotowania gulaszu dodajemy dynię, morele, papryczkę chili i 2/3 pokrojonego pora. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, solą i dalej gotujemy pod przykryciem. Na koniec zaprawiamy mąką kukurydzianą i, mieszając, doprowadzamy do wrzenia.
Gulasz posypujemy resztą pora i podajemy z bagietką czosnkową lub z ryżem.
Czas przygotowania 120 minut. Cena porcji ok. 4,20 zł.
Wartość odżywcza porcji 610 kcal Białko 30 g/Tłuszcz 28 g/Węglowodany 57 g.Źródło: Rewia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Dania główne
Risotto z kalarepą
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Rolada serowa
Rolada serowa to bardzo ciekawy sposób podania… mięsa. Wbrew temu bowiem, co...
Odsłon: 1105
Królik w sosie winno chrzanowym
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 274